2.1.18

V lednu v ZOO


Chtěla jsem se pochlubit, jak zvládám s dětmi chodit sama v lednu do ZOO. No, zvládla jsem a přežila jsem, děti taky, všechny tři, ale .. No raději pomlčím.



Proč se vlastně tahám s těmi třemi hajdaláky tak daleko? V červnu jsem si koupila do ZOO permanentku, celé prázdniny byly děti mimo Prahu a do ZOO jsme zašli poprvé až v září. Podruhé jsme se tam objevili v listopadu a potřetí dnes. I tak nám zbývá přes třicet volných vstupů. Tak proto.


Návštěva pavilonu velkých šelem je pro nás povinnost, protože Jáík miluje šerchány (rozuměj tygry). Tady se mu podařilo si na jednoho skoro šáhnout, srst přes sklo sice cítit nebylo, ale tygří teplo ano! 
 

Měli jsme velké štěstí a  zahlédli jsme a rozmazaně vyfotili i malé tříměsíční šercháníčky.






Kamera s termovizí aneb jak vidí hroznýš / chřestýš.


Jó si nezapomněla svůj foťáček.





Kofola natočená do jednoho z nerezových půllitrů, které děti spolu s nerezovými brčky dostaly od Ježíška. I když zrovna v ZOO bylo teď v zimě problém najít občerstvení s točenou kofolou a navíc tam ekologicky používají kelímky z kompostovatelného plastu, které po použití můžete vhodit do popelnice na bioodpad. To se mi líbí!

Kelímky se dají koupit tady. Sehnat takové, do kterých opravdu natočíte celý půllitr pití, nebylo úplně snadné, protože většina prodávaných nerezových kelímků má objem menší než 500 ml.  Brčka jsou z jiného e-shopu. Chtěla jsem aspoň tři stejná, zahnutá brčka a jeden kartáček na čištění a opět jsem musela hodně pátrat, abych je našla. O kelímcích i brčkách snad více někdy jindy.


Popelnice u restaurace Oceán v pražské ZOO. Směsný odpad, bio odpad a plasty.

4 comments:

  1. Evi, jak jste spokojeni s nerezovými brčky? Naše děti po nich touží... Já uvažuju. Bojím se, že je hned přelomí. A co čištění? Jde dobře? Děkuju moc za podněty:-) papa Veru

    ReplyDelete
    Replies
    1. vru, s brčky jsem spokojená. Rozhodně se neohývají. Jsou z pevné oceli, poctivý výrobek. Zkoušela jsem je ohnout a asi by to šlo hrubou silou, ale normální silou fakt ne. Spíš se bojím, že si je děti zarazí do krku. Moc je nečistím, pijou z nich jen vodu popř. džus, ale taky by to určitě šlo. Od toho je ten kartáček, který se k nim dá přikoupit. Kartáček je skvělý na čištění odtokového otvoru v ledničce :-)

      Delete
  2. Evi, děkuju:-) Z plastových brček mám husí kůži:-( A Vilémek ráno pije jen kakao se slámkou... tu plastovou čistím, umývám, ale přece se časem stane nepoužitelnou. Dívala jsem se, že se vyrábí i ohnuté kovové slámky, možná jsou ohledně zaražení do krku ohleduplnější. Moc zdravím do Matičky:-) pá Veru

    ReplyDelete
    Replies
    1. My máme právě ty ohnuté. Rovné bych nekoupila, kvůli bezpečnosti i praktičnosti.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.