11.6.20

Všechny miminkovské deky



Nějak se mi doma nahromadily hrací deky pro miminka. Ke každé z nich mám osobní vztah, všechny jsou ušité s láskou, ale ráda je pošlu do světa, aby dělaly radost někde jinde.




 Ušité jsou převážně z odstřižků z jiného šití nebo z dávno koupených látek.







Tahle deka mi tu leží nejdéle. Ušitá z jemného lnu, který je teď tak moderní, a kvalitních jednobarevných látek. Obsahuje 3D prvky k žužlání. Více o jejím vzniku se dozvíte tady.


Kdybych při šití téhle veselé deky věděla, že deky ze zbytků budu šít ještě dalších pět let, necítila bych se tak trapně už tehdy a nechala si to na letošek.


Přírodním barvám se spíše vyhýbám, i tak se mi nahromadily odstřižky na nejednu mimi deku. Třeba na tuhle, která si hraje tmavostí/světlostí látek více než se samotnými barvami. 


Kvůli téhle jsem šla na svůj první šicí kurz učit se techniku volného quiltování.


Vesele laděné Zmrzlé květy. Ty jsou nejvíc jako já. Lehce naddimenzované.


Retro větrníky, které se mi pořád nedaří nafotit, tak aby vynikly v celé své patchworkové kráse. Je to ta nejpatchworkovatější deka, jakou jsem kdy ušila a při celém šití mne provázaly pochybnosti, jestli nevznikne nějaká hrůza, kterou vztekle rozstříhám a hodím do koše. 



A poslední dvě se vzorem Irish chain. Zatímco všechny ostatní jsou čtvercového formátu o rozměrech cca. metr na metr, tyhle dvě jsou o 20 cm užší a o 20 cm delší (neměla jsem se s tou Jů tak, už ve všem vidím matematické příklady :-))) ). Také jsou ze silnějšího vatelínu, ručně prošité perlovkou, co je činí pěkně nadýchané a hřejivé. Z hrací deky se tak časem může stát přikrývka.

A to je všechny. Všechny jsou na prodej, na Fleru nebo na mailu evulekotule@seznam.cz . Potřebuji totiž uvolnit místo pro další mimi deky ze zbytků, které mám v plánu ušít.

4 comments:

  1. Vsetky su krasne a drzim palce, aby si co najskor nasli svojho majitela. Tiez sa "hram" s patchworkom, tak si viem predstavit kolko prace s nimi bolo. K volnemu quiltovaniu stale zbieram odvahu. Kurz uz mam za sebou. :-) Hela

    ReplyDelete
  2. Pekná a náročná prácička:-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.