15.1.18

Jak šiju balíčky


Před Vánoci jsem vymyslela nový způsob, jak balit balíčky. Je to relativně rychlé, levné a hlavně ekologické.


Pokud nakupujete u Vozíku či Chlebíku :-), tak se Vám tyhle tašky z recyklovaného papíru doma jistě hromadí. Dají se skvěle využít na zabalení menších balíčků. Z jedné tašky jednoduchým rozstřižením vzniknou dva obdélníky, které stačí přehnout na polovic a ze dvou stran sešít na stroji bavlněnou nití, čímž vznikne obálka.


Já nejdřív nahromadím pár papírových tašek a pak si na půl hodiny zahraji na manufakturu pro jeden pár rukou, kdy našiju obálky, plním je vizitkami a z poloviny vyplněnými podacími lístky. Na obálky napíšu tlustým fixem svou adresu, aby mi pak balení objednaného nosítka zabralo, co nejméně času.  A je to!


Je mi jasné, že pro někoho, kdo koho živí posílání balíčků není tento způsob zrovna efektivní, ale když jich jako já posíláte jen pár týdně, tak to podle mne za tu námahu stojí.



O tom jak balit balíčky z balícího papíru bez izolepy si můžete přečíst tady.

9 comments:

  1. doporucuji zakaznickou kartu ČP - nebudes muset psat ty podaci listky...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně to jsem chtěla napsat. :-)

      Delete
    2. Já ji mám, ale posílám doslova pár balíčků týdně a myslím, že při tomto množství se mi to časově nijak nevyplatí. I pan pošťák na poště mi to potvrdil. Až toho bude zase na podzim víc, tak to zkusím.

      Delete
    3. No já myslím, že vyplatí, nemusí se to vypisovat rukou. A chtěla jsem napsat, že se ušetří papír, ale to je hloupost, protože na poště vyjedou doklad. Ale ten je z druhé strany čistý, takže já ho pak používám jako papír na psaní.
      A jinak jste mi v tomto inpirací, asi to také vyzkouším :-) Zatím používám na posílání balíčku igelitáky, co mi v nich přijdou jiné balíčky. říkám si, že teď v tom počasí, kdy třeba prší sněží apod. je ten balíček líp chráněný. No a aspon nějak znovuužitkovávám ten sáček. Terka

      Delete
  2. Skvělé - přecházím na Tvůj způsob - díky. Jen ty kabelky a batohy asi budu pořád posílat v krabicích od pracích prášků, co jsou k rozebrání u nás v sámošce za pokladnami. Občas si připadám trochu "neprofi", ale zato eko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, google účet mého muže, pardón.. Bára - Lochta :)

      Delete
    2. Já si taky cítím neprofi,a le za to eko mi to stojí. Nemám moc ráda, když mi věc ve speciální krabičce, kterou pak stejně vyhodím, protože pro ni nemám využití.

      Delete
  3. Perfektní nápad. Jen malý dotaz k tomu - stroj se tím neničí, že ne (krom jehly teda, ta se asi ztupí)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já myslím, že stroj se neničí. Ty tašky nejsou z extra silného papíru. Jehly se asi tupí. Nůžky je potřeba používat jiné než na látky.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.