21.11.16

Rozmazané střípky z brněnského víkendu

Víkend jsme strávili v Brně, bylo zataženo až deštivo, takže většina fotek je rozmazaných, ale i tak mají jisté kouzlo momentu (alespoň pro mne ano a doufám, že i pro babičky).


V sobotu celý den pršelo. Dopoledne jsme s mužem objezdili půlku Brna a rozvezli po přátelích a charitativních obchodech spoustu věcí, které jsme potřebovali poslat dál. Ono když se stěhujete z velkého domu do sice hodně velkého bytu, ale pořád jen bytu o poloviční rozloze vašeho domu včetně garáže, tak zjistíte, že věcí máte strašně, ale fakt strašně moc. Vlastně poslední dobou je náš osobní život hodně zaměřen na snižování počtu věcí, které chceme doma mít. Po všech rozvážkách nám zbyl čas na nákup knížek pod stromeček a také společnou kávu v Café Placzek.


Odpoledne se už s dětmi nedalo doma vydržet a tak jsme vyrazili do Technického muzea na výstavu Dinosauři na řetězu. Stejný nápad měla půlka Brna, takže jsme tam k naší velké radosti potkali dvoje přátele s dětmi.



V neděli dopoledne jsme hlavně dlouho vyspávali. Po obědě proběhlo zkoušení výbavy na blížící se lyžařskou sezónu. 

Jáíkovi to v lyžařské přilbě děsně slušelo (jako všem našim dětem, takže mohu tutu značku, jejíž jméno si nepamatuji, doporučit jako mimořádně slušivou) a musím se drobným smutkem konstatovat, že jeho oči jsou defitivně hnědé po tatínkovi, nikoliv zelené po mamince.


Odpolední procházka kolem medláneckého letiště s přáteli.

Jáík nejdřív statečně šlapal a pak se s k mému potěšení nechal ponosit na zádech. Teď už jsme zpátky v Praze, zbytek rodiny spí a já si užívám svou hodinku pro sebe. Pak šup za nimi do postele, nabrat síly na další náročný týden.

No comments:

Post a Comment

Děkuji za Vaše slova.