26.11.15

Dvě deky jednou ranou

Napsala mi kolegyně z bývalé práce, že by chtěla hrací deku pro svého synovce. Váhala jsem, jestli se do šití pustit, ale nakonec jsem kývla doufajíc v příjemnou změnu od nosítek a v zužitkování jemného lnu, který mi tu leží několik let. Návrh deky kreslila Jů :-)

Naivně jsem si myslela, že  
1. mi to kreslení půjde líp
2. že mi aplikace nebudou trvat tak dlouho


Mýlila jsem se. Kreslení mi stále nejde, geny po své mamince jsem prostě nepodědila, a ať dělám, co dělám, ušití jednoho obrázku stále trvá jednu hodinu. Ve výsledku mi tak jeden obrázek trvá dvě hodiny, protože z důvodu "ušetření" času šiji dvě deky zároveň.

Sluníčko inspirované nádhernou knížkou se povedlo. Konečně jsem vymyslela, jak udělat pěkné oči a tak mě čeká přešívání čtyř párů očí již hotových. Za ten pohled to myslím bude stát.




 Jó si s obrázky ráda hraje.
Nekteré by si chtěla nechat a brání je vlastním tělem.


 V jedné věci jsem se nemýlila. Je to příjemné změna a baví mě to. Jen toho času, kdyby bylo víc. Dnes jsem chtěla došít poslední obrázek, ale nějak se mi nepovedl a tak jsem šla raději psát tento článek, ačkoliv jsem původně plánovala, že na jeho konci budou deky už hotové.

11 comments:

  1. To je krásné!

    ReplyDelete
  2. Bude to nádhera. A můžu se zeptat, každý čtverec je oentlovaný? Na overloku? Je to nutné? V příštím roce bych ráda taky podobnou deku zkusila ušít, tak budu ráda za rady. Díky. Lucka

    ReplyDelete
  3. Lucko, čtverce jsou celé podložené starým damaškovým povlečením a tím overlockovým entlováním jsem sešila lněný a damaškový čtverec. Nutné to není. Dřív jsem to nedělala, ale jak su starš a starší, tak se víc bojím, aby se švy nevytrhaly, protože zrovna tenhle len je hodně tenký. Snad to nebude dělat neplechu při sešívání a prošívání deky a nebude to vypadat blbě. Se lnem se taky díky tomu líp pracuje, tolik se "nehýbe". U lnu je dobré dělat větší přídavky na švy, protože se hodně třepí. Tím entlováním se tomu zabrání. Přece jen se se čtvercem při aplikování hodně manipuluje (a moje děti si s nimi taky hrají).

    Každopádně len doporučuji, dodá dece něco navíc oproti bavlně.

    To jsem se rozepsala. Jdu spát. Dobrou noc a šití zdar.

    ReplyDelete
  4. Evi, bude to krásné tvoření. Tak přeji dostatek času :-) Dobrou noc A.

    ReplyDelete
  5. Evi, jsi moc šikovná a ty obrázky jsou nádherné, nemyslím, že bys na to neměla geny :-) Těším se na hotovou deku.

    ReplyDelete
  6. Parádní! Taky se těším na celou deku komplet... :-) Veronika

    ReplyDelete
  7. moc pěkné Evi! jsi šikovná.

    ReplyDelete
  8. Děkuji za všechny milé kometáře.

    ReplyDelete
  9. Nojo, ten čas viď:).
    Ale je to - bude to nádhera!
    Sluníčko se mi moc líbí:).

    ReplyDelete
  10. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu - Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.