7.7.21

Tak trochu batmanovský závěs na květináč

Kytka visela nad Jáíkovou postelí už několik let, ale nějak to nebylo ono. Ani správná kytky, ani správný květináč, ani správný závěs. Který kluk by taky chtěl růžový květináč i závěs? A kdo by se v noci nebál, že ho příliš dlouhý potos v noci chytí za nohy a celého ho obmotá? 

Volný víkend přišel právě včas, abych tohle trápení vyřešila.


Obal na květináč jsem koupila už před časem z druhé ruky za stovku. Velikost akorát, tvar dobrý, ale ta omšelá metalická barva se nám nikam domů nehodila. 

Nakonec jsem si vzpomněla, že máme ve sklepě černou tabulovou barvu Balakryl. Vykročila jsem tedy ze svojí komfortní zóny (nerada chodím do sklepa, nerada natírám) a obal na květináč natřela dvěma až třemi vrstvami černé barvy. Schnulo to rychle, za den bylo hotovo.

Jak bylo natírání jednoduché, tak bylo motání závěsu náročné na vytrvalost. Napoprvé jsem závěs uvázala moc krátký. Všechny drobné spoje jsem musela rozstříhat a začít motat znovu. Ani napodruhé se mi nepovedlo úplně dobře odhadnout všechny vzdálenosti, ale už jsem to tak nechala. 

Inspiraci na podobné závěsy najdete na PINterestu


Barvy jsem volila podle barev v Jáíkově části pokojíčku - žlutá, tyrkysová a petrolejová. Vybírala jsem z klubíček, která jsem měla doma. Nechtěla jsem kupovat nic nového.


Myslím, že s tím Batmanem na poličce to krásně ladí, ne?


Monsteru jsem vypěstovala z "ukradeného" řízku. Původní rostlina, ze které jsem ho odstřihla, už nežije, uhynula na špatné životní podmínky, ale u nás doma ji máme ve dvou klonech a jeden mám i práci.




Klára Pondělíčková chystá novou knížku a já se těším, že ji koupím Jáíkovi k narozeninám. Něco ti povím, Johane, byl totiž u Jáíka jednu dobu každovečerní hit.  


Výhled od Jó z palandy. 


Mám z toho závěsu velkou radost. Ten původní mne už dlouho štval a nevěděla jsem, jak jej nahradit. Nápad nakonec přišel sám ve vhodnou dobu. Použila jsem jen materiál, který jsem měla doma - květináč, kytku, barvu, provázky i klubíčka a tak mne ten výtvor těší o to víc, že jsem nemusela nic kupovat.

Kdybyste někdo měli zájem o podobný výtvor, pište, teď už vím, jak na to a provázků i barevných klubíček mám doma habaděj. Můžu umotat, nebo jen poslat materiál. 

2 comments:

  1. Závěs vypadá krásně. Já bych se do toho nepustila, určitě bych to nemohla vycentrovat a už by to letělo... Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Já ty nepovedené pokusy, taky musím rozdýchávat.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.