29.6.21

Overland 2021


 Se zpožděním pár fotek ze slovenského festivalu Overland



Půjčily jsme si auto od švagra a vyrazili na východ. Konečně jsme mohli vyzkoušet naše nové nádobí a hlavně Omnii při kempování. 



První a poslední pokus - bábovka podle maminčina receptu. Chtěla jsem upéct i klasické kynuté buchty, ale došlo mi droždí. 


Salát připravila Jů.



Jó válela placky na pita chleba, na který jsem vypotřebovala všechno droždí.


Je to vždy radost, když jídlo chutná celé rodině. 




Muž mi asi nikdy nezapomene, že jsem zapomněla moka konvičku. Naštěstí nás od soboty zachránila tahle modrá dvanáctsettrojka s kávovarem, protože to rozpustné kafe z občerstvení v kempu se pít nedalo.



Na programu bylo několik zajímavých přednášek, ...


 ... soutěžní výstava fotografií, ...


... komentované prohlídky zajímavých obytných aut, ...


... workshop na téma Domácí škola na cestách s Naruby.life a Víťou Válkou. 


Bylo to moc fajn. 

3 comments:

  1. Já tohleto Vaše vyvařování na cestách obdivuju. Já většinou jídla dopředu zavařím a dodělám jen přílohu, salát ani náhodou, snad ještě pokrájím nějakou zeleninu. Já prostě potřebuju mít svou kuchyň, jinde jsem schopná udělat maximálně nudle s mákem a těstoviny s Bonduellkou a tuňákem. A vůbec nejlepší je, když na dovolené nemusím teplé jídlo řešit vůbec :-). Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já právě zavařovat vůbec neumím, takže se vaření nezbavím ani na cestách, i když bez něj by to bylo úplně nejlepší, o tom žádná.

      Delete
    2. Musí to být jídla bez mouky a mléka, takže třeba boloňská, různě ochucené nudličky z masa, nebo zeleninové směsi. A zavařuji s velkým nerezovým hrncem, aby k tomu šla sada z Tescomy, kde je poklice s teploměrem, silikonová podložka a nástavec na hrnec, když je nízký, zavařovačky mám taky z T., mají víčka na maso. Někdo dává opotřebované lahve, toho bych se bála, i tak jsem to z počátku pořád přezkoumávala a měla strach, abych nás neotrávila. Já vše zavařuju na 100 st., takže by stačila na dně hrnce utěrka, nechat 1 hodinu a druhý den ještě jednou. Návodů je dost, každý to dělá trochu jinak. Pravda je, že když jsme měli dvě dovolené blízko sebe, tak na té druhé děti trochu ofrňovaly nad stejným jídelníčkem :-).

      Delete

Děkuji za Vaše slova.