15.4.21

V řadě za sebou - duhová verze II


Deka je hotová už docela dlouho. Koukám na horní fotku a vidím, že je celá trochu křivá. Asi to bude tím, že je šitá na několika různých strojích a to je pak těžké dodržovat stále stejné přídavky na švy, když každý stroj má trochu jinak širokou patku. Je to trochu škoda, ale těm duhovým přechodům to na kráse neubírá a na funkci to taky nebude mít vliv.


Duhová posloupnost barev mne fascinuje. Nahrazení oranžové růžovou ji v mých očích dělá ještě přitažlivější.


Deka měla být celá ušitá z odstřižků. Nakonec to tak nedopadlo, musela jsem sáhnout do zásob a nějaké látky přikoupit, ale snažila jsem se zapojit, co nejvíce odstřižků. Třeba vnitřek této hvězdy je tvořen třemi odstíny sytě růžové.


Osvědčilo se mi ruční prošívání na chalupě. Stačí si doma (nejlépe hodinu před odjezdem :-D ) připravit "sendvič", sbalit perlovku vhodného odstínu a pár jehel. Tentokrát jsem na chalupu brala i dětský šicí stroj, abych mohla přišít lem a deku ručně olemovat cestou domů. Prošívala jsem ručně bledě modrou perlovkou v rovnoběžných pruzích vzdálených asi 5 cm od sebe. Takové prošívání šlo pěkně rychle od ruky. 





Na zadní stranu jsem použila krásný bavlněný krep koupený z druhé ruky. 


Po došití deky jsem na zadním díle objevila malou dírku. Vůbec nevím, kde se tam vzala. Chvíli jsem tento objev rozdýchávala, ale nakonec jsem dírku skryla jednoduchou kruhovou aplikací. 


Připravena na použití. Pod miminko na hraní nebo jako dekorace na zeď. 

2 comments:

  1. Ta je krásná a té práce! Simi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Tolik radostné práce s ní bylo :-)

      Delete

Děkuji za Vaše slova.