20.10.19

ZOO s Jó


Jó si poslední dobou oblíbila kameny a přála si jít na nějakou výstavu. Jediné, na co jsem si vzpomněla, byl obchůdek v pražské ZOO a tak jsme se tam vypravily. Jen my dvě, protože zytek rodiny byl na závodech.
Přírodovědné sbírky NM jsou zavřené, žádnou burzu minerálů jsem nevygooglila a Přírodovědecká fakulta UK má o víkendu taky zavřeno. Pokud máte nějaký tip kam s malým milovníkem nerostům šup sem s ním, prosím.



Obchůdek s minerály a zkamenělinami.


Lebka jeskynního medvěda.


Myslela jsem, že po čtvrthodinové prohlídce obchůdku budeme pokračovat po Geostezce, ale všimly jsme si této cedule částečně skryté za odpoadkovým košem.


Oproti stokorunové záloze nám byly zapůjčeny potřeby pro začínající paleontology - plechový kyblík, lopatka ze silného plastu a kartáč na nádobí - na ometání nalezených zkamenělin.





Ze šedivé oblohy vysvitlo sluníčko a ty dvě hodiny na pískovišti stráveném kopáním uběhly jako voda.

 

Ještěže byly poblíž stánky s občerstvením a toalety. Kafe bylo ale dost hnusné a cena přímo úměrná vzdálenosti od hlavního vchodu do ZOO. Příště fakt nebrat.


Dočtená kniha. Výborná. Zamilovaná tak akorát.


Cestou zpátky jsme to vzaly přes nově otevřený Rákosův pavilon.



Nikdy by mne nenapadlo, že v ZOO strávíme dvě hodiny na pískovišti, ale Jó byla moc spokojená a o to šlo především.

8 comments:

  1. Dobrý den, Evo, my jsme jednou viděli soukromou sbírku nerostů a zkamenělin ve Velharticích...tak až třeba nekdy budete na výletě na Šumavě. Marie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Marie. Snad se někdy na Šumavu dostaneme, mám to tam moc ráda.

      Delete
  2. Evi, u nás v Tišnově se 2x ročně koná burza minerálů, je to docela velká akce, spousta lidí, proto doporučuji návštěvu spíš v sobotu k večeru nebo v neděli hned od rána. www.mineraltisnov.cz Nejbližší je v plánu první listopadový víkend.
    Ještě kamarádka tady mají svojí vlastní expozici minerálů otevřenou veřejnosti, www.galeriepatriot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, děkuji. Vygooglila jsem burzu v Praze listopadu. Ale až budeme někdy v Brně a nebudeme vědět, co dělat, tak tahle expozice vypadá skvěle.

      Delete
  3. Sledujte stránky Marcela Vaneka "láska k šutrům", tam je přehled všech burz a akcí. Máme i jeho knížku Láska k šutrům pro děti. Když jsem ale jeho jméno zmínila před paní z ústavu geologických věd, tak jen protáčela oči :-). Ale uznala, že pro děti nikdo jiný nic nenapsal. Moc pěkná je venkovní burza při Ústavu geologických věd v Brně (bohužel už v září a letos teda pršelo, tak jsem ani nebyli), to mají i zpřístupněné sbírky, ty jsou nádherné. Ústav g. věd mívá také moc pěkný program pro děti na některých burzách, jen je potřeba si to najít, např. v Brně bývají v patře. Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji za tipy. Myslím, že z toho bude dárek k Vánocům. Já mám takovou radost. Jsou to i skvělé tipy na výlety do přírody.

      Delete
  4. V Berouně jsme narazili na krásnou výstavu nerostů, zkamanělin a všeho kolem, v Muzeu Českého krasu.Poradaji i geologické výpravy za trilobity. Mrkněte na jejich web ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Konečně něco kousek od Prahy kam bychom mohli snadno dojet na jednodenní výlet.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.