1.4.19

Látka To je moje 2018 - recenze

Loni v listopadu, zrovna když jsem si v hlavě sumírovala článek na téma: "Můj blog má desáté narozeniny" a chtěla se pochlubit nebo možná trochu znemožnit tím, že jsem nikdy nenapsala žádný sponzorovaný příspěvěk, mi zavola Rosa Mitnik, že by mi poslala vzorek její nové látky z kolekce To je moje. Nedokázala jsem odmítnout a brzy poté mi byl doručen malý balíček s jedním metrem látky.


Látka To je moje 2018 vychází  z památeční knížky To je moje. Autorkou kouzelných ilustrací s nezaměnitelným rukopisem je Jana Nachlingerová. Drobné motivy z knížky jsou v podobě bílých siluet rozmístěny na béžovém pozadí. Netradiční béžová barva (taková béžovo šedá, není to ta typická teplá babičková béžová) je barevně neutrální a se hodí v podstatě ke všem jiným barvám. Ať už ji zkombinujete s černou, tmavě modrou nebo tyrkysovou, vždycky bude ladit (krásná kombinace je vidět zde)



U mě doma šla látka hned do pračky jako všechna jiná bavlněná plátna, která donesu domů. Pračka látku prověří, protože od výrobce je látka většinou nažehlená a upravená tak, aby se s ní dobře pracovalo a aby dobře vypadala. Musím přiznat, že zrovna tahle látka mne docela zklamala. Už po prvním praní tak trochu zhadrovatěla, objevil se na ní drobný chloupek. Zatímco první látka z této kolekce (bohužel je už vyprodaná), byla co do ceny i kvality srovnatelná s těmi americkými designovými, v tomto případě jsem u kvality ten dojem neměla. Látku jsem dala stranou, aby čekala až na ni přijde řada.


Řada přišla poměrně brzy, protože jsem holkám před Vánoci neprozřetelně slíbila, že jim ušiju jednoduché kapsičky na cokoliv. No a naše Jó si vybrala zrovna tuhle látku. Protože jsem se bála, že látka nebude moc držet tvar a výsledná toaletka nebude v důsledku toho dobře vypadat, tak jsem ji raději vyztužila kvalitní výztuhou, která nekrabatí látku, na kterou je nažehlena. Vyztužená je jako jeko obvykle i podšívka. A dobrý. Kapsička vypadá dobře i dnes.


V lednu jsem díky správnému tipu u Rosy na IG vyhrála knížečku To je moje. U nás už není potřeba, všechny děti ji i kufřík mají, tak jsem ji věnovala kolegyni, které se zrovna narodil duhý kluk. A rovnou přidala i dva obaly na zdravotní průkaz, aby se mamince nepletly až půjde s kluky k doktorce.


V tomhle případě jsem látku již nijak nevyztužovala, zátěž není až tak velká jako v případě toaletky.

Celkové shrunutí: Látka je designově moc povedená. Bude se hodit všem maminkám, které milují severský design a nejen jim. Lze ji barevně skvěle kombinovat v podstatě s jakoukoli barvou. Vzhledem ke kvalitě a tendenci pouštět chloupek, bych ji doporučila spíše na projekty, kde to nevadí nebo je to naopak výhodou. Jako povlečení a polštáře, které nebudou narozdíl od bavlněného saténu na dotek chladit, ale rovnou hřát. Myslím, že se skvěle hodí na nejrůznější doplňky do postýlky - polštářky, mantinely, praporky. Při použití na vnějšek kabelky nebo toaletky, ji doporučiji vyztužit nějakou kvalitní nažehlovací výztuhou.

Můj osobní závěr: Už nikdy nebrat podobné nabídky. Je to pro mne zavazující a zbytečně stresující.

Tento příspěvek je sponzorovaný.

13 comments:

  1. Nejlepší recenze. Upřímná. A ten dovětek je nejlepší.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdyby ta látka byla tak skvělá jako ta první, kterou jsem si od RM koupila, tak mám recenzi napsanou hned ten večer, kdy jsem ji vyprala. Opravdu mne mrzí, že tahle není tak dobrá, ale nemůže přece napsat, že je skvělá. Ta cena je opravdu vysoká a látky stejné kvality jsou koupila na 120 Kč/m .

      Po téhle várce upřímnosti mi už naštěstí nikdo žádnou recenzi nenabídne a díky za to.

      Delete
  2. Naopak si myslim, ze bys recenze psat mela. Fakt!

    ReplyDelete
  3. Tak já teda budu ráda, že po mně nikdo nic recenzovat nechce :D

    ReplyDelete
  4. Evi, skvělé, já ten tvuj blog tak ráda čtu!

    ReplyDelete
  5. Upřímné, ale napsané zároveň velmi jemně. Rosa Mitnik Vaší přímou zpětnou vazbu má?

    Ráda sem k Vám chodím, sice jednou za čas, ale o to raději. Jo a přivedla jste mě k bezobalovému nakupování, v některých případech alespoň k bezobalovému přemýšlení:)
    Marie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marie, Rose jsem osobně psala, že kvalita druhé látky není jako ta první.

      Děkuji za milá slova.

      Delete
  6. K tomuhle clanku se vracim po delsi dobe. Rosa na svem blogu zverejnila recenze na latku od tri blogerek, ta Vase ale chybi, ptala jsem se, proc tam neni v zajmu vetsi objektivity a komentar mi smazala, coz je pro me velke zklamani, holt byznys je byznys.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně tohle všechno tak mrzí, ale musím si stát za tím, že druhá látka není tak kvalitní jako ta první, kterou bych vychválila do nebe.

      Delete
    2. Před pár dny zmizel taky jeden komentář u onoho příspěvku. Týkal se kvality ušití šatiček, byl velmi opatrně napsaný a dle mého názoru pravdivý. Takže tak.

      Taky se mi stane, že ušiju něco, co není dokonalé. Tak to prostě je.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.