22.7.18

Cesta na sever IV


Místo, na kterém jsme spali bylo nic moc, proto jsme na snídani přejeli kousek dál. Za zády jsme sice měli silnici, ale výhledy stály za to.  Poprvé jsme vytáhli kempovací stolek a židličky, jinak jsme až doposud využívali piknikové stoly, které byly na odpočívadlech a plážích.





Čištění zubů na odpočívadle u vodopádů.


Vodopády. Někde jižně od průmyslového města Odda na cestě směrem ke Stavangeru. Krajina kolem Oddy byla překrásná, i když jsme ji viděli jen z auta.


Už je to tradice. Máma vaří oběd, děti se koupou. Odpočívadlo někde směrem na Stavanger.



Moře? Jezero? Přehrada?





Tohle bylo moře.




Odpočívadlo.







 

Malý trajekt. Tam, kde Norové nepostavili most, jezdí mezi ostrovy a pevninami malé trajekty. Klidně každou půlhodinu. Vůbec se s tím nemažou, přistanou málem v plné rychlosti, auta najedou na trajekt a už se vyjíždí.


Večeře nebo možná jen svačina u moře.





Spíme na nějaké odbočce do lesa. U obrovské stodoly plné pilin.

4 comments:

  1. Krása, pak mne zajímá počet ujetých km po Norsku. Z Prahy do Dánska je to jen tak 1200km? To je pohoda :) Ale pak? Nejmenší člen výpravy v autě neprudí, tím že "už to nevydrží" jako naše :)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Z Prahy na sever Dánska to bylo asi, jak píšeš. Vůbec nevím, kolik jsme toho po Norsku najeli. Ono je to tam dost klikaté, takže asi hodně. Celkově za 14 dní to byly snad ty 4000 km (ale jeli jsme i do Švédska do Stockholmu, kdybychom jezdili jen kolem Bergenu a Stavangeru, což by na 14 dní úplně stačilo a ze St. jeli zase trajektem, tak je to o něco méně). Zeptám se doma. Děti byly docela v pohodě. Taky si dost hrály na tabletu, nebo četly či spaly.

      Delete
  2. Evi, nádherné fotky. Moc se mi to líbí.
    Já spíš přemýšlím nad tím, zda bych to useděla já. Jste žena činu. Smekám a obdivuji. Lenka B.

    ReplyDelete
  3. Ten domeček na ostrůvku je úžasný (nemám ráda zdrobněliny, ale tady to jinak nejde)! Nádherná cesta. Alena

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.