28.7.18

Aplikování hexagonků

Omlouvám se za rozmazanou fotku hexagonkových kytiček na kosočtvercích. Takhle nějak už bude vypadat hotová deka. Na kosočtverce (délka strany 23 cm, kolmá vzdálenost stran 20 cm) jsem rozstříhala téměř všechny látky s bílým základem, které jsem doma našla. Z fotky je vidět, že kosočtverců je málo. Navíc barvy moc neladí. Rozhodla jsem se tedy všechny hnědé kytičky vyřadit, stejně jako kosočtverce s hnědými puntíky. Zašla jsem do látek Mráz a koupila dvě vhodné látky na kosočtvrece. Po projití oblíbených eshopů s látkami (ŠitíNití, Dům látek, Ragos) jsem zjistila, že nabídka vhodných látek je dost tristní. Vlastně jen drobné puntíky nebo kytičky na bílém pozadí. Líbilo by se mi něco takového jako má paní Jodi z Tales of Cloth - jemné vzory kreslené tenkou barevnou linií na bílém pozadí. 


Ve středu po práci jsem vyrazila vlakem do Brna. Poprvé po letech sama ve vlaku. Kytiček jsem naplikovala 7. Aplikování jde proti šití kytiček překvapivě rychle, hlavně nemusím pořád odstřihovat niť a motat uzlíky, což narušuje plynulost šití a zdržuje (asi jako čurací pauzy cestou do Chorvatska :-).


Puntíky koupené v Brně v Karsu. Příjemné jemné látky. Béžovka a růžovka jsou určené jako doplňkové látky na nosítka.


Jáík vyzvednutý u mých rodičů, kde našel zálibu v kreslení.


Ve vlaku do "Moravské", k mojí Veselé babičce. Zatímco já jsem aplikovala, Jáík si udělal z vlaku prolízku (ve vlaku téměř nikdo nebyl a nikoho tak nerušil ani neohrožoval ani neinspiroval vychovanější děti).







Druhý den cesta zpátky. Z "Moravské" do Brna. V Brně jsme museli něco vyřídit. Chtěla jsem si nechat těžký batoh v úschovně zavazadel, ale všechny skříňky byly obsazené a ty neobsazené nefungovaly. Do jedné takové jsem hodila svoji desetikačku a nic. Ani se nenačetla, ani nevypadla. Podrobnějším rozborem jsem zjistila, že je tam prostě naházeno moc mincí a tak nemůže vypadnout. Vybavena pinzetou na obočí, jsem všechny mince vytahala a zbohatla tím o 51 Kč, ale ani poté skříňka nefungovala a já musela těžký batoh v tom vedru tahat všude s sebou.


Nákupy v Brně. Žluté puntíky na kosočtverce, bílé puntíky na lem. Na zadní stranu nutně potřebuji černobílý kanafas s co největšími kostičkami (tak 2 cm), ale sehnat se mi ho asi nepodaří. Nevíte, kde by ho mohly mít? V Karsu (Maliňák, Celj) ani u Mráze ho nemají.


Cesta do Prahy jen s jedním dítkem je pohoda. Jáík si hrál s autem od mojí sestřenice a já listovala speciálem Marianne Bydlení o Nordic stylu a vzpomínala na naši cestu na Sever.

4 comments:

  1. Černobílý 3,5cm kostka mají na kanafas.cz ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky. Jdu na to kouknout. Tak prosté :-)

      Delete
    2. Tak to bude asi www.ceskykanafas.cz , tak ho mají Šimona :-) Ještě dnes ho objednám.

      Na kanafas.cz mají překrásné látky. Jů měla z jejich jemňoučkého kanafásku zavinovačku.

      Delete
  2. Neispiroval vychovanější děti... To znám. A naše děti nebývají ty vychovanější :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.