25.5.18

Duha ze zbytků

Ptáte se mně, jak to všechno stíhám. Nestíhám.. Když mě chytne zápal, odkládám všechno, co se dá a šiju každou volnou i méně volnou chvilku. Jako první odkládám vaření. Zato procházky s dětmi nebo úklid rozházených věcí odložit nedovedu. Poslední čtyři dny v tom zase jedu.


Do téhle duhové deky ze zbytků jsem se zamilovala na blogu Stitched in color na první pohled. Idea deky v barvách duhy se mi líbila už delší dobu, ale většinou mne odrazovala přítomnost oranžové barvy a pak jejich prvoplánovitá duhovost. U téhle deky oranžová téměř chybí se a barvy zajímavě prolínají. Hloubku jí také dodává to, že je ušitá ze zbytků. Už od šití piknikové deky jsem měla odložené zbytky ve tvaru proužků. Takže teď stačilo je vyhledat, roztřídit na hromádky podle barev a pustit se do zkušebního vzorku, abych zjistila, jestli se mi vzor bude líbit i v reálu, nejen na obrazovce počítače nebo na hezké fotce na instagramu.


Vznikla i jedna pokusná chňapka ve černobílém provedení.






 A pak mě to chytlo a ušila jsem během dvou dní prvních pár bloků. Dnes jsem došila zbytek bloků, ze kterých vznikne další miminkovská deka metr krát metr. 

Jestli něco opravdu ráda šiju, tak jsou to patchworkové miminkovské deky.

7 comments:

  1. Ta bude nádherná, už se těším na finální verzi. Hm, zápal do šití bych měla taky, ale děti ani manžel jej nesdílí, hlavně malá dcerka. Ale je to tím, že chodím na plný úvazek do práce (s cestou jsem mimo domov denně cca 10 hodin, někdy i více) a Oli je doma s tatínkem. A tak vzhledem k prioritám si šití bude muset počkat na dobu, až budou děti trochu větší.

    ReplyDelete
  2. Ta je krásná... a nejvíc ta bílá úhlopříčka v každém čtverci.

    ReplyDelete
  3. Wow, klobouk dolů za odvahu pustit se do deky po svém. Těším se na výsledek, už teď to vypadá skvěle! :)

    ReplyDelete
  4. Krásne deky a s troma deťmi po byte, nechápem, ako to všetko zvládate ..-)

    Evule, prosím, kde ste kupovali tie biele obkladačky za kuchynskú linku? Rada by som ich do kúpeľne.-) Moc díky za tip.

    Kata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katko, omlouvám se, že píšu až teď. Nevím proč, ale nechodí mi komentáře na mail a tak o nich nemám vůbec přehled. Kachličky máme z Los kachlos, myslím, že značka Etnia, Jsou v katalogu retro 2018, strana 70. jsou docela drahé. Můj muž doporučuje nechat si je objednat obkladačkou firmou přímo od výrobce. My brali malé množství, tak na tom tak nesešlo, ale třeba s dlažbou na podlahu jsme to tak udělali.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.