8.3.18

Na výstavě Venduly Chalánkové


Už to tak vypadá, že Villa Pellé se specializuje na výstavy pro dětské publikum. Nejdřív Šašek, pak Daisy Mrázková, teď Vendula Chalánková a od května prý Jean-Jacques Sempé, autor ilustrací k Mikulášovým patáliím.












Ten jazýček je kouzelný detail! Vendula prostě umí.




Ne všechno na výstavě AU! bylo vhodné pro děti, co si budeme povídat, ale těm mým divochům se nejvíc líbily Venduliny panenky, projekce zpívánek a pak výtvarná dílna v podkroví. Tu jsme stejně jako celou vilu měli dnes odpoledne jen pro sebe. Aspoň jsem se nemusela tak stydět za ty hádky, křik a hysterické výstupy. 



Z tvorby jiných návštěvníků, z nichž jedna matka mi asi čte myšlenky. Někdy váhám, jestli ty moje děti z těch výstav vůbec něco mají. Tedy kromě toho, že se jim daří úspěšně vytáčet svou matku. Už se těším na jaro a léto až budeme moci trávit víc času venku bez nutnosti vyprat všem třem dětem všechno oblečení po hodině v parku.

4 comments:

  1. Paráda! Vypadá to náramně. A na Sempého se moc těším, i když děti ho neznají. Budeme muset půjčit v knihovně Mikuláše, já si ho jako dítě hodně oblíbila :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, výstava zajímavá. Jen ty děti :-(

      Delete
    2. Chápu a to mám jen dvě. Příště si uděláme program s výstavou bez dětí :-)

      Delete
  2. Moje děti to umí nejvíc rozjet, když máme nějakého společného doktora. Začnou v čekárně a do ordinace nevedu svoje jakžtakž vychované děti, ale nevychovanou holotu (a to jsou jen dvě). Tyhle společné termíny nesnáším. Hana

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.