22.2.18

Pikniková deka ze zbytků II


Doposud jsem sešívala bloky z jednotlivých čtverečků, protože moje zbytky jsou málokdy dost velké na to, aby z nich bylo možné nařezat pruhy o délce 45 cm. Dnes jsem si poprvé vyzkoušela šít bloky podle originálního návodu na Scrappy Trips Around the World, kde se sešívají dlouhé pruhy, které se následně rozřežou. Moc mě to nechytlo. Nepřijde mi to ani rychlejší, ani přesnější a rozhodně ne zábavnější než šití z jednotlivých čtverečků.


Dvanáct bloků vedle sebe už vypadá jako deka. Šíleně ulítlá a ulítle šílená. Líbí se mi nečekaně moc a věnuji jejímu šití každou volnou chvilku. Změřila jsem si, že sešití jednoho bloku mi trvá cca. 16 minut. K tomu je potřeba připočíst ještě spoustu času strávenou žehlením zbytků, řezáním a sestavováním barevných čtverečků. O zábavu na několik večerů mám postaráno.

7 comments:

  1. Wau, tak ta je nádherná už teď, dávám si ji do svého už dost dlouhého seznamu "must sew". Rýsuje se mi pracovnička v novém bytě, tak snad budu moct taky po kouskách věnovat svůj volný čas šití.

    ReplyDelete
  2. Pěkná! A tu trpělivost a mravenčí práci teda obdivuju.

    ReplyDelete
  3. Nie je šialená, ale pestrá ako kvetinové záhony:-)
    Veľmi pekne to ide!

    ReplyDelete
  4. Je to krásné, krásné, já sama vím, že nejvíc radosti mám ze sešívání a přitom nejvíc času zabere příprava látky a řezání. Nejradši mám práci na topu, kompletování už míň....Bude krásná....Hezký den...

    ReplyDelete
  5. Ano, je šílená, ale v dobrém, jinak to ani ze zbytků nejde. Těším se na finální podobu, bude super. Také se na jednu chystám, ale až došiju dvě objednané a jednu pro nás, pár polštářů a část mé garderoby ;) Doufám, že se toho dožiju :D Hezký den :)

    ReplyDelete
  6. Ta teda je! :-) Z toho množství čtverečků se mi až točí hlava. Obdivuju! :-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.