3.12.17

Kde nakupuje bezobalový Mikuláš


Blíží se svátek svatého Mikuláše, kdy děti dostávají do pytlíčků, misek i punčoch drobné sladkosti a možná i dárečky. Já si z dětsví pamatuji hlavně mandarinky, pomeranče, čokoládovou figurku a hromadu buráků.  Chtěla bych vás upozornit na malý obchůdek kousek od metra Dejvická, kde právě ty buráky můžete koupit na váhu. 


Obchůdek se jmenuje Ebedou a sídlí na Evropské 24. Kromě buráků tam prodávají luštěniny, rýži, ovoce a zeleninu, nejrůznější sušené ovoce a oříšky. Navíc ještě koření (třeba super silnou šalvěj na bolesti v krku) a různé arabské speciality. Já tam chodím na datle na váhu (95 Kč/kg), na fotce mi je pan majitel právě navažuje.

A ty pytle! To mi bezobalových obchodech s "choboty" docela chybí.


Už máte pro Mikuláše nakoupeno? Já ještě ne, teprve to musím promyslet. Nejlíp bez obalu a tak, aby to dětem chutnalo.

5 comments:

  1. Jájík je kouzelný.
    Nakupuji hodně s předstihem. Jsem ráda připravená a nemám ráda potom ten shon.
    Bydlím na malém městě a tudíž takový obchod u nás není a nebude. Neuživil by se.
    Ale má to své kouzlo.
    U nás bylo na Mikuláše ovoce. Nedostatkové banány, pomeranče, mandarinky a čoko figurky ne stromeček. Pamatuj šišky. A taky ořechy a buráky.
    Miluji vůni mandarinek. Mám to právě spojené s dětstvím, s příchodem vánoc.
    Krásný advent.
    Lenka B.

    ReplyDelete
  2. My jsme co se Mikuláše týče bezobaloví zcela :D protože děti (1 a 3,5 roku) tuhle tradici ještě neznají... každopádně u nás by bodovaly i ty "obyčejné" buráky a mandarinky, běžně je nejíme, tak se po nich hlavně starší Verunka může utlouct, když jednou za čas jsou. A ten obchůdek vypadá dobře! (Z Brna ale trochu daleko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V Brně nejsou bezobalové obchody? Já myslela, že ano, aspoň už dost dlouho Brňákům a Pražákům závidím, že si tam můžou zajít. Já mám nejblíž Znojmo a tady se dá koupit jen stáčená eko drogerie v Bráně k dětem, ale to teprve asi tak půl roku. Tož aspoň to. Hana

      Delete
  3. Krásný obchod. Bezobalově nevím, šiju z vyřazeného oblečení mikulášské punčochy, i mamince pro další její vnoučátka.
    Krásné adventní dny
    Bohunka

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.