23.12.17

Vánoční


Je to na den přesně pět let, co jsme se přestěhovali do našeho nově postaveného domu. Pamatuji si, jak pro mne bylo důležité mít nad stolem pověšenou bíle natřenou větev s vánočními ozdobami a na jednom z protáhlých oken vystavenou sbírku váz. 

 Letos slavíme Vánoce poprvé v Praze. Bíle natřená větev stále visí v našem domě. Vázy jsou v banánovce ve sklepě a čekají na police nad kuchyňskou linkou. Máme ale novou větev - větev spadlou ze stromu po té velké podzimní vichřici. Vydrhla jsem ji ve vaně od mechů, řas a lišejníků. Sama jsem přibila dva hřebíky, na kterých visí (obdivuji všechny ženy, co to zvládají, já jeden z nich přitloukla až na potřetí).


Je jedna věc, které náš dům spojují s tímto bytem - ničím nerušený průhled od vstupních dveří až na konec domu/bytu. 


V domě jsme měli proti vchodu krb, tady v bytě byla zeď naproti dveřím dlouho holá a první pohled při vstupu do bytu byl poměrně neutěšený. Až ta větev nám byt zabydlela. Díky ní při příchodu domů nevidím černé dráty trčící ze stropu, nevidím poházené kousky oblečení na zemi a špinavé nádobí na stole. Díky ní se tu cítím jako doma.


Krásné Vánoce!

7 comments:

  1. Krásné Vánoce i vám...

    I.

    ReplyDelete
  2. Radostné vánoce plné lásky.
    Lenka B.

    ReplyDelete
  3. Krásny pohľad:-)
    Pokojné Sviatky!

    ReplyDelete
  4. Ta červená barva tam krásně pasuje, chápu tu radost z pohledu na větev. Krásné svátky přeji, hodně společných chvil a radostí.

    ReplyDelete
  5. Krásné Vánoce, Evi...

    ReplyDelete
  6. Vám také krásné Vánoce! Hana M.

    ReplyDelete
  7. je fakt pěkná! krásné Vánoce!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.