19.9.17

Jak jsem si šla vybrat koženou kabelku

Usoudila jsem, že potřebuji koženou kabelku. Vyhlídla jsem si jeden tip na Fleru, našla si webové stránky výrobce a zjistila si, kde se dají vidět naživo. V pátek odpoledne jsem tedy sbalila všechny tři děti v různém stadiu protivné nálady a vyrazili jsme k Národnímu divadlu. A tam na nás na náměstí Václava Havla čekala ... Nádherná pletená Marilyn v šatech a póze ze svojí  nejznámější fotografie

 



Střevíčky, červeně lakované nehty a kanál. Dokonalé!




Od červených nechtíků jsme vyrazili k červeným židličkám v Back-yardu, kde jsme kromě jiného mohli vidět jednoduché a poctivé kožené kabelky Bodline.


Tady jsou. Vůbec jsem nevěděla, kterou si vybrat a stále nevím. S dětmi za zády se rozhoduje těžko.


Když váš zrak navíc přitahuje zajímavá mozaiková podlaha.


Nebo třeba triko s jednoduchou výšivkou (na fotce to není vidět, ale černé triko má bílý vzor, který je na předním díle zvýrazněný výšivnou,). Prohlédla bych si tam toho víc, ale děti už vyžadovaly volný pohyb. Vyrazili jsme tedy na Slovanský ostrov na osvědčené hřiště. Tentokrát jezdil i vláček.


Co vy a kožené kabelky? Máte nějakou? Nebo po ní jen toužíte? 

7 comments:

  1. Evi, mám, a je to opravdu investice, která se vyplatí. Kůže vypadá krásně léta letoucí... Jdeš správně po nadčasovém jednoduchém tvaru, vyber odstín, který se Ti jen tak neokouká...;-) P.

    ReplyDelete
  2. Proto nechci žádnou koženku, co nevydrží. Mohla bych si ji ušít, ale kůže je kůže. Je navíc zerowaste, což je pro mně momentálně taky důležité.
    Já už měla předvybráno, ale pak jsem uviděla jeden model a ten se mi naživo líbil víc. Tak si ji budu přát k Vánocům od celé rodiny.

    ReplyDelete
  3. Mám jednu oblíbenou a opatruju ji jak oko v hlavě - kupovala jsem si ji po RD na pracovní pohovory :-) Je jednoduchá, ale střihově zajímavá, tmavě modrá a nosím ji všude - na ty pohovory i do kina. Sice to byla nemalá investice, ale nelituju. Myslím, že minimálně 10 let spolu ještě dáme. Možná i více. Jediné, co mě mrzí, tak že je sama o sobě poměrně těžká.
    I.

    ReplyDelete
  4. Tak já zatím jen koženky, ta investice je velká a rozhodnout se pro jednu, aby měla správnou barvu, velikost a střih...., pro mě je těžké vybrat i tu koženku :-). Hana M.

    ReplyDelete
  5. Evi, mám koupila jsme si ji tak před 5 roky v Praze na nějakém trhu v centru od firmy Kubát https://www.kubatkuze.cz/damske-kozene-kabelky/ a miluju ji, ale už se mi bohužel u ucha roytrhla. Až to bud ekritické, musím si koupit novou:-)

    ReplyDelete
  6. Evi tak já ji mám taky - vlastně dvě. Jednu černou menší a druhou světle hnědou většído práce. Tu černou mám už asi 4 roky a tu větší mám necelý rok. Jo a ještě mám vlastně jednu koženou - takzvanou loveckou po moji babičce mrkni sem http://barvinekafialkaa.blogspot.de/2016/04/lovecka-kabelka.html.
    Tu mám už je na památku, ale vím, že babi ji nosila léta. Myslím si, že může být tak 60 let stará.
    Vím, že kožená kabelka je investice, ale pokud nechceš kabelky střídat dle bot, tak do ní jdi. Já jsem se zařekla, že už koženkovou nebo stříkanou kůži nekoupím. Kabelky stojí kolem 1000 Kč a většinou se mi za cca rok rozpadly.
    Tereza

    ReplyDelete
  7. Za privatizačné kupóny v cca 2000 roku som si kúpila veľkú čiernu ručne šitú.
    Štyrom deťom tam dať nejakú fľašku, sveter, keksíky a toaleťák s peňaženkou bola veľká virtuozita, no vlastne chodili so mnou už len dve.
    Keď som sa otočila, ťažká taška udrela decku hlavičku a mohla aj prizabiť, taká bola byteľná, vlastne ju ešte zdedia dcéry, je to nezmar!
    Po 17 rokoch som si kúpila semišovú na zoot-e v zľave, lebo takú istú na slovenskom sashe mi niekto vyfúkol, za tú istú cenu, hoci som chcela zase podporiť slo.výrobcu.
    Intermezzo bolo s kozou taštičkou na narodky, ručne šitou, z toho istého obchodu ako taška-zabijak, trochu symbolickou, napodobňuje strihovo žobradlo bez zipsov a akéhokoľvek zapínania.
    Ja som vo veku vašich mám a my máme ku koženkovým a látkovým kabelkám trochu averziu ešte zo socíku...

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.