1.1.17

Vánoce na chalupě

Celé to byl nějaký omyl. Nějak jsme si s mužem špatně rozuměli. On myslel, že já nechci být na Vánoce v Praze. Já myslela, že on chce mít klid a vyhnout se návštěvám příbuzným. Takže jsme sbalili celý cirkus a 23. odjeli na chalupu. Vánoce na chalupě na fotkách vypadají romanticky, ale oba jsme to poté vyhodnotili jako zbytečně náročnou a stresující akci (píšu to sem, kdybychom to do příště náhodou zapomněli).


K snídani byla kupovaná vánočka nebo včerejší tousty rozpečené na kamnech :-)


Muž dopoledne zaběhl k autu pro banánovky s dárečky (ano, opravdu jsme přijeli asi o půl desáté večer a ano, nezaparkovali jsme před chalupou, ale museli se vláčet skoro půl kiláku sněhem k vymrzlé chalupě, romantika až na kost).


Stromeček jsme vlastnoručně uřízli ...

... a na bobech odtáhli k chalupě a ...


... zavěsili na trám a ozdobili v tradičním stylu. 

 
 Bramborový salát jsem připravila ještě v Praze, ale lososa jsem upekla v troubě, až jsem byla překvapená, že to šlo a že jsem to i já zvládla. Byl vynikající.


Povinná společná fotografie pod stromečkem.

Závěrem by se hodilo napsat, že to za tu námahu stálo, Vánoce na chalupě uprostřed zasněženého lesa, a asi bych to i napsala, kdyby si muž o tři dny později nezlomil nohu v kotníku a nemusela pro něj dojet horská služba. Naštěstí v tu dobu už s námi byla mužova rodina a bylo o něj postaráno, jak nejlépe se v dané situaci dalo. Nyní už je po operaci doma a užívá si vytouženého klidu.

A příště už vesele, slibuji.

5 comments:

  1. :) :) Evi, o to víc si to příště užijte doma ...

    ReplyDelete
  2. Ufff..., tak se manželovi nožka dobře hojí!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuji za prani. Snazime se pro to udelat maximum. Nebyla to zrovna nekomplikovaba zlomenina.

      Delete
  3. Úžasné, jak jste sladění s interiérem, hlavně se štědrovečerním stolem :-)
    Držím palce, ať léčba i rekonvalescence probíhají bez komplikací a zvládnete to.

    ReplyDelete
  4. Z mé zkušenosti se časem ty špatné zážitky nějak ohladí, a zůstanou ty kouzelné-vánoční. Z fotek čiší vánoční pohoda, tak ať si ji tak i pamatujete, až budete za pár let procházet vánoční fotografie! ;o) A kotník ať se dobře hojí, a co nejméně bolí! Helena

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.