21.9.16

První pražská pyramidka a jedna polička k tomu

Je září a tak jsem se vrhla na šití nosítek. Vánoce se kvapem blíží, brzy začnou maminky nakupovat dárky svým nejmilejším a já bych chtěla mít našitou pořádnou zásobu, abych v listopadu a v prosinci mohla šít už jen pro rodinu. Muž tvrdí, že počet  mnou ušitých nosítek převyšuje celorepublikovou porodnost, ale kecá, nosítek ušiju za rok míň než se v okresní porodnici narodí miminek za měsíc.


První pyramidka nosítek z krásné látky s lištičkami. Podzimně laděná.


Tady je ta avizovaná polička plná nosítek. Jsou z osvědčených látek, těch sloníkových ještě přibyde. Nastříháno mám i na recy riflová, pruhovaná s aplikacemi a zálusk mám i na nějakou něžnou látku pro jemné dívenky.

 Prvně jsem využila Jáíka coby modela pro nosítka. Musím přiznat, že se osvědčil a plnil roli nadšeného nosníka zodpovědně a s láskou.

V okamžiku, kdy si myslel, že ho nefotím, dokonce projevil svou lásku k medvídkovi naplno a dal mu pusu. Mlask.


Zapózoval i zezadu, aby ukázal, jak je dobré popruhy křížit, aby nepadaly z ramen.


Když už bylo po focení, tak místo, aby nosítko sundal, začal motat klubíčko.


A dokonce jezdit na motorce a co víc, jel s nosítkem v kočárku do školky pro Jó a dělal mu tak živou reklamu. Kdybych si už konečně nechala natisknout ty vizitky, tak jsem hned dvě udala :-)

12 comments:

  1. To je krásná reportáž! Už se těším na další barvy nosítek. Ráda se kochám :-) A vzpomněla jsem si, když jsem je kdysi šila ve "velkém" pro kamarádku, jak mě bavilo kombinovat její látky a koukat co z toho vyleze...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Mě to kombinování taky baví, i když u nosítek jedu jako manufaktura na osvědčené vzory a kombinace.

      Delete
  2. Jáík je krásný model a jak je podobný Jó!!!
    Pěkný víkend, Lenka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenko, děkuji. Já myslím, že Jáík je nejvíc podobný mně, když byla malá. narozdíl od holek, ty mi moc podobné nejsou.

      Delete
  3. Ach bože, mimo krásného synka a krásných nosítek máš i nádherný pořádek v šití...Ach, to je oku lahodící...ne jako moje halabala...hihihi....Hezký den všem....

    ReplyDelete
  4. Milky, pořádek v šití mám jen na polici, jiak tu vládne chaos. Do nití se mi pustila Jó a já nemám síly je znovu třídit podle barvy. Co je jakž takž mimo dosat dětí, má šanci zůstat uklizené.

    ReplyDelete
  5. Ta hackovana cepicka vepredu me dostala, ta je bozi!

    ReplyDelete
  6. Velikostně akorát pro Leušku, právě jsem ji doháčkovala :-)

    ReplyDelete
  7. V říjnu mi začíná kurz šití pro začátečníky, tak doufám, že jednou budu také umět ušít takovou nádheru! :) ... Vždy když vidím nějakou maminku, která nese miminko právě v takovémto nosítku říkám si, že si ho jednou také pořídím, protože je hrozně fajn nemuset s sebou tahat celý kočárek.. :) Tys navíc pro nosítka vybrala moc hezké vkusné látky. Přeji mnoho prodaných kousků! :-)

    ReplyDelete
  8. Evi, dej za mě Jáíkovou dodatečně velikou pusu k narozkám, to není možný, že už jsou mu dva!
    A fotoreportáž je skvělá! Krásně se ti podařilo zachytit ty nejpozitivnější důsledky nošení dětí - jak Jáík naprosto přirozeně s medvídkem v nosítku vegetí a projevuje mu lásku, opakuje a předává dál to, co sám zažil a zažívá. To mě poránu regulérně rozněžnilo :)
    Mějte se moc krásně!
    Fi

    ReplyDelete
  9. Fi, děkuji. Pusu předám. Kéž by ode mne pochytil i vztah k uklízení.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.