27.6.16

Stříbření 2016

Dvě matky, šest dětí a cesta vlakem z Brna do Kutné Hory. Pro paní pokladní na nádraží to bylo zcela nepochopitelné a koupě lístku trvala snad deset minut. Samotná cesta vlakem uběhla poměrně v pohodě, horší bylo najít cestu rozhycovanou KH na místo konání Stříbření. Můj orientační nesmysl nezklamal a zabloudily jsme, ale nakonec jsme tam přece jen dorazily. Muž přijel z Prahy pozdě odpoledne, aby mě zachránil a doprovodil domů.


Ušila jsem Jů nové šaty, které jsou tak dlouhé, že je má na fotce zahnuté o deset čísel, takže jí vydrží minimálně další dva roky. Jáík dostal tuniku, také dimenzovanou na příští rok či dva. K tomu všechny děti dostaly nové kapucky podle historického střihu. Vnější vrstva je z dyftýnu, vnitřní většinou z lnu. Zahřejí ramena a hlavu a vypadají děsně roztomile. O kapuckách snad víc později.  Zasloužily by si vlastní příspěvek.

Odpoledne se zatáhlo a na zpáteční vlak jsme šli v dešti a kapucky tak našly využití.


12 comments:

  1. Moc vam to slusi! My byli v KH minuly vikend a moc si to uzili, je kazdy rok hezci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klári, my byli bohužel jen na otočku. Příští rok snad konečně přes noc, ale letos nestíháme.

      Delete
  2. Vám to sluší! Nejvíc se mi líbí Jáík na druhé fotce. :-D

    ReplyDelete
  3. Jste kouzelní..všichni;-).

    ReplyDelete
  4. Jéééé, taky jsem byla na stříbření!!! Letos jsem si to moc neužila, ale dcerka byla nadšená :-), zrovna dneska ráno jsem psala o tom na svůj blog....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kláro, s malými dětmi je to náročné. Já si to nejlíp užila, když jsme tam byli poprvé - 2 dospělí, dvě děti a dva dny. Letos byl poměr dost nepříznivý. program je ale víceméně pořád stejný, dětem se líbí a v mezi čase dovádějí s dětmi našich přátel. O holkách skoro nevím.

      Delete
  5. Moc se mi líbí kombinace barev u šatů pro Jů. A taky společné fotky, sluší vám to. Taky jsem letos uvažovala, že pojedeme, dokonce jsem začala s šaty pro holky, ale zdolala mě nějaká viróza.

    ReplyDelete
  6. Katalin, to je škoda. Snad to vyjde příští rok.

    ReplyDelete
  7. Moc vám to všem sluší! A ta Tvoje modrá...

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.