28.1.16

Zkouška vytrvalosti


Tak to tenhle zelený svetr rozhodně byl. Začala jsem ho plést ještě na minulé adrese, čili před více než třemi lety. Loni měsíc po porodu jsem jej dokončila, abych zjistila, že je mi moc krátký. Nechala jsem ho chvíli být, shodila pár těhotenských kilo, stále byl krátký. Teprve přečtení Katčina článku mi dodalo síly k vypárání předního i zadního dílu pod průramky. To bylo loni v zimě. Pak mi síly došly.
 

Vrátily se letos. Takže jsem si pustila každý večer jeden díl seriálu Pot a slzy a dala se do pletení. Zase jsem musela trochu párat. Díky mé lenosti párat ještě trochu víc, vznikl hlubší výstřih, který mi myslím sluší víc než klasický kulatý výstřih těsně pod krk.


 Když tak koukám na celkovou fotku vidím , že
1. potřebuji nutně nové rifle
2. svetr mohl být v ramenou trochu užší, ale to už párat nebudu
3. těhotenská kila jsou až na jedno či dvě pryč :-)

Chyb je na svetru milión, ale ty vidím hlavně já. Co mi dělá radost, jsou ty detaily, kde navazuje pružný vzor na copánkové vzory. Hlavně u rukávů.

Nabírání ok kolem výstřihu mi moc nejde. Neznáte někdo nějaký podrobný návod.

8 comments:

  1. Evo je úžasný!!! Který to byl článek? pokud jsme myšlena já:-)

    ReplyDelete
  2. Katko, bylas to ta. Odkaz na článek je ve článku :-) Je to ten o manželově svetru.

    ReplyDelete
  3. famozní, jste skvěla, nechápu, mám jen jedno dítě a po nocích už na pletení moc chuti nebývá.... Jana.

    ReplyDelete
  4. Je skvělý :)! Nádherná barva a vzor.

    ReplyDelete
  5. úžasný svetřík..a sluší moc :-)
    JJ

    ReplyDelete
  6. Jste moc šikovná, svetr je krásný a zajímavý. Martina PS: líbí se mi i Vaše komentáře u fotografií (zde i u jiných fotek), je to ze života, opravdové. Ráda k Vám nahlížím.

    ReplyDelete
  7. Musím říct, že na tvých příspěvcích se hrozně odráží jak se cítíš. Kdy tě děti a hlavně miminko dostává do kolen a kdy se nadechuješ a setřásáš tu únavu a vše kolem. Poslední dobou cítím hodně nadechování. A musím říct, že už se taky těším až Toník trochu povyroste a já se začnu nadechovat. A taky zhubnu ty poslední 4 kg a dopletu to tady všechno... :)

    ReplyDelete
  8. Svetr fakt parádní. Zkouška z vytrvalosti složena na jedničku. Já bych to párání snad nedala. A pamatuju si příspěvky, kdy jsi ho začala plést. A i ten Katčin o mužově svetru. Páni, to už vás sleduju tak dlouho.
    Jo a postavu máš taky na jedničku. Rifle se mi zdají ok, ale určitě si ty nový kup. :-)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.