Poslední dobou vařím trochu Babicovým stylem. Muž dovezl ze služebky brynzu a slaninu. Dva dny na to jsem se v náhlém hnutí mysli, s nohama bolavýma únavou rozhodla uvařit halušky podle Bioabecedáře. Jen jsem doma neměla vlašské ořechy, které jsem se rozhodla vynechat, a síto/lis na halušky, který jsem nahradila krájením těsta na vařečce přímo nad hrncem s vroucí vodou.
Halušky byly bez použití lisu moc velké, uvnitř zbytečně suché a hutné. Věřím, že nakrájení na menší kousky a přidání mletých ořechů by to spravilo.
Takže do příští služební cesty na Slovensko musím sehnat lis i ořechy.
Rodinná statistika: Muž i já jsme snědli vše, Jů dostala tři kousky a ty snědla. Jó, která už při slově halušky nebo noky křičí blééé, dostala suché těstoviny.
vypada to velmi pekne! na halusky netreba sito, staci si nakladat naberackou vacsi kus cesta na prkynko a odtial nozom odkrajovat do hrnca halusky podla velkosti, aka sa paci. na prkynko sa vojde viac ako na varesku :)
ReplyDeleteDěkuji. Když já je nakrájela hrozně velké, mě ty malé kousky moc nejdou v ničem :-(
ReplyDeletePřesně tak to delávala moje babička Francka :-)
ReplyDelete