7.1.10

Pletená deka - návod

Už podruhé jsem byla dotázána o návod na pletenou deku. Myslím, že nejlepší bude, když jej napíšu sem a potom již budu zájemce odkazovat na tyto stránky. Na téhle dece je super, že je z obou stran stejná a vzor, kterým se plete, je velmi jednoduchý.

Potřeby: vlna Exclusive (Vlnap) cca. 800 g, pletací jehlice (nejlépe kruhové) 4.5
Pozn. tato vlna mírně kouše, takže není úplně nejlepší pro styk s pokožkou malého miminka, raději bych příště zvolila nějakou jinou nekousavou, navíc se výrobek z ní po vyprání hodně roztáhne.

Velikost: 90 x 110 cm

Vzor: 1. řada: krajové oko * 1 hladce , 1 nahodit, 4 hladce, splést dvě oka hladce, splést dvě oka hladce, 4 hladce, nahodit *, 1 hladce, krajové oko. Mezi * opakovat porad dokola.
2. řada: obrace
3. řada: hladce

Postup: nahodit 159 ok a plést výše uvedeným vzorem dokud deka nedosáhne požadované délky. Pokud jste zvolili jinou přízi než já, doporučuji uplést si zkušební vzorek a podle něj spočítat kolik ok je třeba nahodit. Počet nahozených ok dává po vydělení třinácti zbytek 3.

6 comments:

  1. Dobrý den, ten návod je moc pěkný, ale potřebuji radu s kruhovými jehlicemi (nikdy jsem na nich nepletla) - musí se práce po dopletení řady otočit jako na běžných jehlicích?

    Moc děkuji, Jitka

    ReplyDelete
  2. Ano, otočit jako na běžných jehlicích.

    ReplyDelete
  3. Moc děkuji, snad to zvládnu :). Jitka

    ReplyDelete
  4. ta je nádherná....
    Ajka

    ReplyDelete
  5. To je krásná deka, moc pěkný vzor, musím si ho opsat. Děkuji za super nápady a rady. :-)

    ReplyDelete
  6. Dobry den,chcela by som sa opýtať, z koľkych očiek sa sklada vzor? Je to nadherna deka a chcela by som to upliect pre vnučku. Ďakujem velmi pekne za ochotu.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.