25.10.21

Rituály štastné rodiny

Letos na začátku ledna mi najednou z ničeho nic přišlo na instagramu několik zpráv od mladých maminek, které měly zájem o koupi nosítka. Vždy jsem na zprávy rychle odpověděla a nijak dál to neřešila, pak mi ale došlo, že to nebude jen tak. Po chvíli zkoumání, čím to může být, jsem si všimla, že mne další mladá maminka uvedla ve stories u fotky své dcery s nosítkem. Tato drovná žena, měla v té době asi 5 tisíc sledujících, tipuji, že převážně dalších mladých maminek. Bylo to mé první a poslední setkání s účinky toho, když vaše výrobky doporučí nějaký influencer. Nemohu říct, že by to bylo nepříjemné. Dovolím si citovat :

"Jo a nositko? Nejlepsi darek pod sluncem. Od te doby, co ho rano dostala, ho sundala asi jen na pul hodiny🤍."

Postupně jsem Ester Bezděk, která v té době čekala třetí miminko, začala sledovat, protože se mi líbily její texty i fotky. Takže když pak na hithitu požádala o podporu pro vydání své knihy, přispěla jsem a jeden výtisk si předplatila. 

Kniha mi přišla minulý týden a je opravdu nádherná. Spousta krásných fotek, milých textů, doplněných o recepty a návody na tvoření s dětmi. Já už mám tohle období raného maminkovství za sebou, ale myslím si, že době, kdy jsem měla jedno nebo dvě děti a rodinné tradice teprve utvářela bych takovou knihu ocenila. Svůj výtisk věnuji jako dárek jedné čerstvé mamince v naší rodině. Vy si ji můžete koupit přímo u Ester v e-shopu nebo na listopadovém mini festivalu, kde bude mít Ester autogramiádu. V běžných knihkupectvích kniha nebude dostupná. 

Kdo nepekl perníčky podle Kitchenette, ať napíše komentář :-)  Já vyzkoušela spoustu receptů, než jsem oklikou skončila u receptu mojí maminky, který je prostě mi jako jediný chutná tak nějak správně. 


Co vy? Jak jste hledali a nacházeli a pak zase opouštěli rituály vaší rodiny?


PS: Kdyby existovala nějaká podobně krásná kniha, jak přežít pubertu tří dětí, tak sem s ní. Tohle období se kvapem blíží a já cítím, jak mi docházejí síly a to jsme teprve na úplném začátku.

6 comments:

  1. Evi, před 15 lety visel u obvodního Dr. v práci seznam rad pro rodiče puberťáků. Moc mě tehdy jako bezdětnou pobavil. Časem dr. změnil místo působiště, ale na ten seznam jsem jednou narazila na internetu. Už jako matka jsem nemohla být šťastnější, protože ty rady jsou docela dobré. S dovolením to tady přidávám pro podobně "pubertou postižené" rodiče.

    Puberta aneb deset rad pro rodiče, jak přežít toto období u svých dětí
    1. Pijte střídmě, leč pravidelně. Jedině tak lze přežít.
    2. Mějte je přese všechno rádi.
    3. Mluví-li s vámi, naslouchejte jim. Nemluví-li s vámi, nedorážejte.
    4. Chvalte je. Neříkejte, že není zač, něco se vždycky najde. Hledejte!
    5. Odpusťte si řeči o tom, jací jste byli, když vám bylo 14. Byli-li jste lepší, co je komu do toho. Byli-li jste stejní, tak vidíte!
    6. Buďte s nimi, stojí-li o to. Stojí-li o to, nestojíte si zas tak špatně.
    7. Dopřejte jim soukromí!
    8. Tu a tam poohlédněte, kde je máte. Co když po pátém rumu nemohou trefit domů.
    9. Vězte, že každá trampota má svou mez a i ta „vaše“ puberta jednou skončí.
    10. Nezabíjejte je!

    Rodičovství zdar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, to si budu muset vytisknout a dát na ledničku. Nebo nechat vytetovat na levé předloktí.

      Delete
  2. Já nepekla perníčky podle Kitchenette :)
    Moc perníčky nemám ráda, ostatně ani jiný cukroví moc "nežeru". U nás v rodině se perníčky používaly hlavně ke zdobení stromečku a to je pak jedno, jak chutnají. Ale tak možná letos ty podle Kitchenette zkusim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem netušila, že existuje někdo z mojí bubliny, kdo je nezkoušel :-)) My jednu dobu pekli perníčky docela často, takové 2 v 1 - tvoření a zdravá svačinka.

      Delete
  3. Já je taky ještě nepekla. Mám? Dlouho jsem pekla podle Florentýny, ale už peču taky jen mamčiny 🙂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty podle maminky jsou vždycky nejlepší, protože je v nich chuť dětství. Já zkoušela asi 4 recepty a vrátila se k tomu rodinnému, chutná mi prostě nejvíc.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.