7.9.21

Červánková deka - I

Proces vzniku této deky je lépe zdokumentován na mém IG. Tak něco kopíruji, něco připisuji.

Obvykle jsou ruční práce to první, co balím, když někam jedeme. tentokrát jsem ale na balení myslela až v den odjezdu (vlakem). Nejdřív jsem se smiřovala s tím, že pojedu bez tvoření,  ale nakonec jsem si vzpomněla na deku z odstřižků od @quiltfortco, kterou jsem začala sledovala kvůli jednomu jejímu reels,

Sáhla jsem tedy pro odstřižky, které mi zbyly po šití poslední miminkovské deky ve veselých barvách, a jednoduše je vzala úplně všechny. Do krosny k nim jsem přibalila nitě, nůžky, řezací podložku, řezací kolečko, šicí stroj a další nezbytnosti, nahodila krosnu na záda, přes rameno hodila tašku s oblečením a vyrazili jsme na vlak do Brna.

Při mezipřistání v Brně (kde na nás čekalo auto i děti) jsem odstřižky roztřídila podle barev. Na chalupě jsem se bez většího přemýšlení o celkovém výsledku, pustila do šití a výsledek vidíte na fotce dole. 

Skládání odstřižků mne moc bavilo, ale pořád jsem se bála toho, jestli se mi bude deka líbit, jestli ji vůbec dokončím. Potřeba tvořit byla ale silnější než pochybnosti a tak jsem ve volných chvílích sedala ke stroji a doufala, že výsledek nebude úplné fiasko.

Další bloky přibývali pomalu a nejistě. Šila jsem, kde bylo zrovna místo. Třeba u nočního stolku nahoře na v naší ložnici.

Janomé sew mini.

Tenhle blok, by měl být středem hotové deky, Je sešitý ze spousty malých kousíčků látek. Nezdá se to, ale sešít takový blok zabere spoustu času.

Teprve asi v půlce pobytu jsem dostala nápad, jak by mohla deka vypadat po dokončení. Odstřižků ve vhodných barvách jsem měla tak akorát na deku metr na metr. Musela jsem tedy hodně přemýšlet, jak je k sobě sešiju, a bez nějaké vize to určité doby už nešlo. 

Dospěla jsem k tomu že vytvořím přechod od žluté přes růžovou k tyrkysové a tmavě modré.



Poslední bloky jsem došila v den odjezdu brzy ráno. vstala jsem před půl šestou a za dvě hodinky jsme měla hotovo. Došito a sešpendlený sendvič.


Chtěla jsem totiž cestou domů deku ručně prošívat a využít tak ty čtyři hodiny v autě. na zadní stranu jsem použila kanafasový ubrus, který jsem koupila týden předtím v dobročinném obchodě. K prošití jsem vybrala královsky modrou a světle růžovou perlovku. 

Deka stále ještě není prošitá, čeká na další cesty a na strojové přišití kousku žluté látky vpravo nahoru.

4 comments:

  1. Paráda, myslím, že bych nedokázala obětovat spánek kvůli dece. Respect!

    ReplyDelete
  2. Evi, mně spadla brada. Vy jste skvělá. Fakt nechápu,jak to stiháte. Ty nápady a ten elán.
    Moc ráda čtu váš blog a těším se, co vytvoříte nebo kam vyrazíte.
    Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já právě, že v normální provozu nestíhám vůbec nic. jen na chalupě byl na šití čas. Vždycky jsem se na chvíli zašila a nikdo se neodvážil mne rušit.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.