8.3.21

V řadě za sebou - duhová verze I

Začala jsem šít jednu a nakonec budu mít dvě vesele barevné deky ušité převážně z odstřižků. Ráda bych šila jen z odstřižků, ale někdy jich prostě není dost na to, aby vznikla celá deka podle původních představ. U této deky mi chyběly "low-value" látky za pozadí bloků. Pomohl mi zase Flex-tex (tento odkaz není sponzorovaný, prostě tam mají zajímavý výběr látek za dobré ceny), kde jsem ulovila dvě barevné varianty téhož vzoru (spodní látky ve dvou spodních hromádkách na spodním obrázku).

Vzor na deku jsem si poskládala sama už u této deky. Chtěla jsem zkusit, jak bude deka vypadat v tak odlišné barevnosti.

Bloky ušité podle návodu od Blueelephantstitches a uprostřed větrníky, které vznikají jako odpad z velkých hvězd.


V půlce ledna se mi porouchal šicí stroj a musel do servisu na celý měsíc. Pokračovala jsem v šití na dětském Luczniku a obratem jsem si koupila i tenhle Janome Sewmini z druhé ruky. Chtěla bych na oba stroje napsat recenzi, zajímala by Vás?


Sešitý top quilt z rubu.


Bavlněný krep z druhé ruky na zadní stranu a krásná žlutá látka na lem (té si si budu muset ve Flex-tex koupit víc, je to jednak krásná žlutá, druhak má jen velmi decentní vzor, takže působí téměř jako jednobarevná látka a přitom jednobarevná není). 

Pokračování příště.

3 comments:

  1. Mě by nějaké informace ohledně těch dětských šicích strojů zajímaly. Hlavně, proč a jestli vůbec má smysl dětský stroj pro dítě koupit. Díky, Hana M.

    ReplyDelete
  2. Mna by celkom zaujimali recenzie na eshopy latok. Teraz som nakupovala na Latky Mraz a prejkvapila ma cena a aj kvalita - v dobrom. Latky nepustali farbu a po oprati nevybledli. Predtym na Mirus, ale tu musim priznat, ze niektore lastky po oprati vybledli. Co pozeram Flex-tex mi pride cenovo drahsi. Vdaka Hela

    ReplyDelete
  3. Recenze by byla super, časem malé slečně nějaký pořídím. Jana

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.