22.11.20

Nosítka z českých materiálů a látek

Během posledních několika let jsem přestala nakupovat část materiálu na nosítka a batohy v galanteriích a nakupuji jej rovnou od výrobců. Pokaždé mne příjemně překvapí, když se na mne velká firma nevykašle a ochotně mi pošle pár desítek přezek, zipů vyrobených přímo na míru nebo několik rolí popruhů. Dodavatele jsem si našla na internetu a jsem spokojená. V galanteriích často nemají dostatečné množství, ceny jsou vyšší a hlavně některé výrobky nejsou tak kvalitní, jak bych si představovala nebo se nemohu spolehnout, že tam budou pokaždé ty mé oblíbené. Například spony jsou hranaté, nepříjemné do ruky a divně zvonivě cvakají, ty české jsou oproti nim z příjemného materiálu, oblé a jdou snadno rozepnout i zapnout. 



Asi před rokem a půl jsem přešla z černých polypropylénových popruhů na přírodní bavlněné. Zrovna  kvalita popruhů prodávaných je v galanteriích je obvykle nic moc.


Velkou radost mám pokaždé, když se mi podaří najít nějakou českou designovou látku vhodnou na nosítka. Jako je tahle od Jany Nachlingerové a Rosy Mitnik.


Nebo jahůdky od Šití Nití.

Popřípadě zvěř z bystrckého polesí od Amelky.

Co bych tím vším chtěla říct? Že koupí nosítka podporujete nejen mne, ale také několik českých firem a konkrétních tvůrců. A to je zvlášť v této době potřeba. 

Krásnou neděli! 

6 comments:

  1. Moc krásné látky a taky nosítka z nich. Evi, v Tišnově máme výrobce PP popruhů - Mouka Tišnov.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, děkuji. PP popruhy jsem opravdu kupovala na Tišnovsku :-)

      Delete
  2. Evi, já stále obdivuji vaši práci. A taky, kolik toho stihnete.
    Přeji vám mnoho šťastných nakupujících.
    Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Moc toho nestíhám. Ono to jen tak vypadá :-)

      Delete

Děkuji za Vaše slova.