18.9.20

Zažít Cukrovarnickou/Ořechovku jinak

Jako každý rok se i letos konají sousedské slavnosti Zažít město jinak. Poslední dva roky jsem prodávala svoje výrobky na Břevnově, letos se přesunu o kousek vedle, do Ořechovky, a budu "prodávat vědu", kterou děláme u nás v ústavu. 

Akce se koná tuto sobotu od 11 do 18 hodin před Fyzikálním ústavem v Cukrovarnické ulici na Ořechovce. Tato část ulice bude uzavřena pro auta. Místo nich tam budou stánky s občerstvením, Fyzikál připravil pro děti experimenty s Nenewtonskou kapalinou a bude tam toho mnohem víc (vše najdete na stránkách Zažít město jinak).



Náš malý Ústav anorganické chemie, který sídlí v Řeži, se tak trochu vetřel přímo na dvůr svého o hodně většího kolegy a postavil si tam prezentační stánek zvaný Molekula. Přímo ve stánku budeme mít dílničky pro děti (výroba slizu, stavba molekuly z bonbónů) a kolegové (Michael Londesborough, Tomáš Baše) budou mluvit o vědě, kterou dělají. 

Zdroj fotky: www.michaellondesborough.com

Největším naším lákadlem je ale vědecká show Michaela Londesborougha, který tohle celé vymyslel. Michael má velké charisma, které zastíní i Jana Krause nebo omámí redaktorku pořadu Sama doma. Přijďte se nechat strhnout, bude to výbušné!

Nemusíte zůstat celé odpoledne. Místo konání leží na kraji Ořechovky, krásné vilové čtvrti z první republiky, která láká k poklidné procházce. Pokud máte menší děti tak můžete zajít do Muzea městské hromadné dopravy, které se nachází na stejné ulici. Sama za sebe mohu doporučit velké dětské hřiště na Hládkově i to menší na Novém Světě.  Koho láká historické centrum Prahy, tak vězte, že Hradčany a Malá Strany jsou coby kamenem dohodil. 

Moc ráda Vás uvidím. Budu tam celý den. 

2 comments:

  1. V Brně je bohužel akce letos kvůli epid. situaci zrušena. Petra, Brno

    ReplyDelete
  2. Moc pěkná videa, děkuji za sdílení.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.