20.4.20

Zmrzlé květy I



Mám rozešité tři deky ze zbytků, na kterých je použito poměrně hodně čistě bílé látky, což poněkud snižuje účinnost spotřebovávání zbytků. Tahle miminkovská deka vznikla ze spontánního nápadu ušít deku ze zbytků (jak jinak, že), kde sice bude nějaká bílá, ale bude jí tak akorát, aby udávala řád a dodávala čistotu a lehkost.



Deka je inspirovaná těmito dvěma - Granny Square Quilt od Blue Elephant Stitches a Celtic Crossing od Brittany Behold. Výsledkem je kombinace kosočtverců ze zbytků a jen jedna čtverečková diagonála mezi nimi.


Konstrukce deky je trochu jiná než je obvyklé, protože není možné ušít nejdřív všechny kompletní bloky a pak je skládat dohromady. I tak je deka na ušití velmi snadná a rychlá a mám plánu vyzkoušet i jiné barevné varianty.



Na zadní stranu jsem použila novou látku s drobným vzorem, lem je šikmo střižený červenobílý proužek, který jsem si nařezala do zásoby už dřív a teď pro něj stačilo sáhnout do skříně.



Top quilt jsem ušila ještě doma. Na poslední chvíli před odjezdem na chalupu jsem sbalila vše potřebné na ruční prošití deky a úplně poprvé jsem sebou vzala i dětský šicí stroj, který se hodil na přišití lemu. 

Šití této deky byla čirá radost od začátku až do konce. Příště ještě pár celkových fotek.

3 comments:

  1. Evi, ty u toho dětského stroje, to je teda legrace. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Až taková, že muž běžel do přízemí pro foťák, aby to zdokumentoval :-)))

      Delete
  2. Krásná deka. A děkuji za inspiraci :)

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.