16.11.19

Úniková hra: Přísně tajný výzkum



Úniková hra a její testování tuto sobotu je důvodem, proč jsem poslední dobou trávila v práci více času než obvykle. Testování třemi různý skupinami dobrovolníků proběhlo úspěšně a hra je bez nutnosti větších úprav připravená k oficilnímu spuštění. To ale proběhne až v únoru, protože se blíží Vánoce a v lednu se budou tradičně psát závěrečné zprávy ke grantům. 

Hra má za cíl popularizovat vědu/chemii moderním způsobem, není výdělečná a provozovat se bude v předem daných termínech cca. jednou za měsíc. Hlavní představení proběhne na Veletrhu vědy v příštím roce. 


Úniková hra je inspirovaná skutečnou historií našeho ústavu a chemií bóru, kterou se zabývají naši kolegové. Účastníci hry se přenesou do šedesátých minulého století, kdy v ústavu probíhal výzkum boranů za účelem přípravy super účinného raketového paliva. 


Sama za sebe jsem ráda, že jsem si mohla vyzkoušet i něco jiného než jen vědeckou práci. Užívala jsem si ten retro styl. Většina nábytku a jiného vybavení je vlastních ústavních zdrojů (jen ten koberec jsem kupovala v IKEA). I ten asparágus v kytici je ústavní. Jen sehnat rudé karafiáty je teď 30 let po revoluci nadlidský výkon. 

Krásný 17. listopad!

2 comments:

  1. To zní skvěle! Únikovku jsem nikdy nehrála, ale kamarádi mají jednu v Táboře. Přemýšleli jsme, že ji zkusíme. Ta vaše tedy zní taky výborně. Určitě to přitáhne další lidi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jitko, určitě to zkuste. My jsme si byli jednu zahrát s kolegy, abychom věděli, jak tu naši připravit :-)

      Delete

Děkuji za Vaše slova.