28.11.19

16_Dřevěná klubovna VýLetná



Letnou mám moc ráda. I když jsem myslela, že to tam mám docela prochozené, stále je co objevovat. Třeba jako je tahle dřevěná klubovna z roku 1926 a přilehlé tenisové kurty.




Zatímco muž s dětmi sledovali tenisové tréninky, já jsem se podívala dovnitř klubovny, kde je hospdda. Podařilo se mi proniknout až do (prázdných) pánských šaten, pochopitelně kvůli opraveným původním skříňkám.





Jestli se nepletu tak podobný, ne-li stejný věšák má náš pan ředitel v laborce. Je retro a zároveň mi připomíná chemické modely molekul (věšák, ne pan ředitel).



A to zábradlí.

Celkově to tam dýchalo atmosférou první republiky smíchanou s trochu současného hipsterství. Škoda, že jsme si dali pivo a limo na Pivní zahrádce s výhledem na Prahu a na další už nebyl čas, protože jsme spěchali na oslavu narozenin. O té možná příště. Byla taky na Letné, na kouzelném místě.



Barevná zvířata z ateliéru sochařky Alexandry Koláčkové jsou na Letné od roku 2005. Pokud by vznikla kniha 111 míst v Praze, kam musíte vzít svoje děti, tohle by bylo určitě jedno z nich. Popřípadě hřiště ve Stromovce.


Slavné odvětrávací Letenské komíny zdobené Sýkorovým "obrazem".

Fotky jsou ještě z půlky října. Dřív to prostě nešlo.

2 comments:

  1. Tohle vypadá hodně dobře! To jste se do té 111 hezky pustili. :-) Zdravím. Kl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klári, taky zdravím :-) Já bych se opírala víc, ale děti mají pořád nějaké závody a nebo jiné akce. Snad tento víkend.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.