13.10.19

Deka ze zbytků japonských látek


Všechno začalo druhým šicím úkolem od Cheryl z Meadow Mist Design. Jednoduchými bloky, které vidíte nahoře. Zalíbila se mi ta snadnost ušití a dynamika kosočverce ve čtverci. 

Zároveň jsem už dlouho chtěla zpracovat zbytky krásných látek, které jsem si před lety dovezla z Japonska. Jsou to plátna utkaná v bavlny a lnu s drobnými potisky v barvách trikolóry. Doplnila jsem je o další zbytky látek ve vhodných barvách a vrhla se na šití.


Nejdřív jsem ušila pár bloků a vylekala se toho, jak nepříjemně působí nadměrné množství červené a tmavomodré, takže jsem pro další bloky volila spíše středně modrou.


V záplavě středně modré působí červená a tmavomodrá jako příjemné oživení.



Mám slabost pro hromádky odstřižků.




Prošito. Pro lem vybrán zbytek modrotisku.


Hotovo :-)


Vidíte, tam tu hvězdičku?




Látka na zadní straně je také ze zásob. Šít jen ze zásob a nenakupovat další látky je teď docela trend. Aspoň u mojí nejmilejší "dekařky" paní z Blue Elephat Stitches, která má neuvěřitelný talent pro kombinaci potištěných látek.

4 comments:

  1. Deka je moc krásná, tato kombinace barev se mi líbí čím dál víc. Děkuji za tip na blog, stále přemýšlím co se všemi zbytky látek a tady té inspirace je kopec. A baví mě proces šití mysteryquiltu. Krásný den :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Ten blog je můj oblíbený. Ze zbytků se dá ušít ledacos, ale ne vždy je to podle mého vkusu.

      Delete
  2. Deka je moc pěkná! Taková řecká 😊 radost pohledět.

    ReplyDelete
  3. Evi, opět achám a kochám se. Jsi opravdu velice šikovná. Nádhera. Paráda.
    A k tvému blogu: moc ráda chodím koukat, kochat se a inspirovat a zarazilo mě, že do práce ti cesta trvá hodinu. Myslela jsem, že v Praze máte vše na dosah, hodinu se tu my kodrcáme do města:-)
    Děkuji a přeji vše dobré.
    Bohunka

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.