16.6.19

Víkend mimo Prahu



Už je to tak. Vůbec nemám čas na šití. Tenhle týden jsem se ke stroji dostala na půl hodinky, ani o minutu déle. Trochu háčkování v dopravních prostředcích. Jinak nic. Nápadů mám spoustu, ale času minimum. Většinou dostane přednost rodina nebo spánek. Nechci šít moc unavená, protože pak dělám chyby. Takže tenhle blog už bude jen o víkendech. Zároveň bych chtěla přestat vystavovat fotky obličejů svých dětí. Ale ruce a nohy jsem si povolila.



Když pražská kavárenská matka jede s dětmi vlakem na Moravu kupuje dětem do vlaku Raketu a sobě Respekt.


Díky tomu od jednoho z dědečka ze Slovácka dostane letáček a děti vytvoří návrh trasnparentu.


Na chalupě. Dočetli jsme Lovce mamutů (sto let stará kniha, která nás opravdu bavila všechny) a pokusili se vykřesat oheň pradávným způsobem.


Přeji Vám do nového týdne čas na tvoření či jiné koníčky!

4 comments:

  1. Evi, doufám, že se Ti bude dařit tvořit aspoň o víkendech. Tvůj blog patří k těm,pro mě,velmi inspirujícím a hlavně normálním...bez vsunutých reklam a jiných nedůležitých věcí. Nesčetněkrát jsi mě nakopla k různým aktivitám. Diky!!! Držím pěsti!
    Michala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Michalo, děkuji za přání. Víkendy opět věnuji rodině a domácnosti a spánku. Ale snad to bude lepší, musím to nějak vymyslet. Můžu si za to sama. Prací to není. Tenhle týden bych měla mít celý jeden den na šití.

      Delete
  2. Evi já to mám teď podbné. Na tvoření teď také nemám moc času. I když kroužky děti také nemají, tak hodně času trávíme venku na zahradě, u bazenu nebo jdeme se psem na procházku. Nechce se mi v tak krásném počasí sedět doma. Domů přijdem kolem půl osmé. Venku rychle udělat úkoly, pak rychlá večere, umýt děti a zahnat je do postele. Já pak žehlím prádlo, uklízím kuchyni a vařím oběd na druhý den do práce. Pokud něco tvořím, tak je to cca po půl desáté včere nebo někdy venku na zahradě, ale to toho moc nestihnu. Svetr pro mě je už skoro 3 týdny nahozený a mám upleteno cca 10 řad. Raději pletu menší projekty, u kterých nemusím přemýšlet nad vzorem.
    Snažím se už připravovat i na Ježíška - obdivovala jsem u tebe na blogu fotoknihu a tak připravuji hned tři. Jednu pro moji mamku a pro každé dítě jednu. Takže tisknu fotky, lepím do sešitu a vymýšlím vtipné popisky.
    Až bude ošklivé počasí, tak budeš tvořit více. Prostě teď je léto a to se nikomu nechce sedět doma.
    Krásné prázdniny Tereza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barvínku, to je přesně ono. Člověk jde raději s dětmi ven, pak doma nechystá večeři, poklidí a já už pak nemám sílu se do něčeho pouštět a raději koukám s mužem na seriál a drbu ho při tom na zádech :-)
      Fotoknihy jsou skvělá věc. Mám radost,že inspiruji.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.