18.6.19

Na hřiště !!!


Už vím proč nemám čas. Během školního roku vodím děti na kroužky a když jim v červnu skončí, tak s nimi jdu na hřiště místo, abych doma vařila, šila a uklízela. Včera jsem ze šaliny zahlédla tenhle nový mlžící objekt, který mne nenechal klidným. Protože je hned vedle dětské hřiště, rozhodla jsem se ho prozkoumat, nafotit fotky projekt bagů na blog a nechat děti pohrát. 



Mlžící pomník Žofie Chotkové (více se o pomníku dozvíte zde) najdete naproti Královskému letohrádku, kousek nad Bílkovou vilou. Hned vedle je velkými stromy zastíněné hřiště. Hřiště je nyní v horším stavu v důsledku opodál probíhajím terénním úpravám (což má tu výhodu, že přímo na hřišti stojí bagr), ale patřilo k našim oblíbeným, když jsme bydleli v Bubenči.




Obličeje sem dávat nebudu, ale vlasy můžu ;-)


Project bagy rádoby v akci, protože s dětmi na hřiště jedině s pletením, háčkováním nebo knihou. 




Tvoření a čtení knih na hřišti zdar!

5 comments:

  1. Milá Evo,
    chápu vaše rozhodnutí nedávat fota svých dětí veřejně. Bude mi trochu smutno, že už nebudu vidět, jak se mění. Máte krásné děti.
    Hodně jste mě inspirovala k činnostem, jako je pletení v autě, či háčkování při hlídání dětí a chystání malých projektů na dovolenou.
    Co si chystáte letos vy na dovolenou?
    Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leni, děkuji za milý komentář.
      Děti bych chtěla už trochu chránit, i když jim to zveřejňování zatím nevadí a mému muži také ne.
      Na dovolené asi budu plést letní kardigan. Jedem do Chorvatska a já tam skoro nikdy nic neudělám, protože v tom vedru, větru a slanu se mi špatně pracuje. Ještě uvidím, jestli nevymyslím něco lepšího než pletení.

      Co budete tvořit vy?

      Delete
    2. Letní kardigan. Od vás bude určitě nádherný. Jako všechno.
      Já mám nachystané drobné háčkování. Kytičky na brožové můstky. Učím se háčkovat a koupila jsem si návody na malé andělíčky a medvídky.
      Jedeme do Rakouska. Trochu chodit, plavat v jezerech, trochu jezdit kolmo a já pak budu relaxovat na terase s kávičkou a háčkem.
      Krásný víkend a klidný poslední týden školy.
      Lenka B.

      Delete
  2. Hřiště je nad Bílkovou vilou v Praze na Hradčanech. Dá se tam pěšky dojít třeba z Hradčanské.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.