27.5.19

Upcyklované gobelínové výšivky


Myslím, že moje láska k gobelínové výšivce pramení z dětství - jedna moje babička měla doma vyšívané polštáře, druhá má v domě několik zarámovaných gobelínových výšivek. V bazaru se mi podařilo koupit dvě menší nezarámované výšivky. Dlouho mi tu ležely než jsem k nim dokoupila temně zelený samet. Pak už to šlo rychle a vznikly dva originální projet bagy.








Tyhle vlnovky jsem vyšívala já  na gymplu, což už je hodně dávno vzhledem k tomu, že jsme o víkendu měli sraz po dvaceti letech. Na výšivce těch dvacet let ve skříni není znát, se mnou už je to jiné. Což mi připomíná, že u Jáíka ve školce je tento měsíc na praxi krásná a milá slečna Terezka.

Jáík: Paní učitelce Terezce je 18 let. Mami, o kolik let jsi starší?

8 comments:

  1. Gobelínové výšivky byly moje první, jeden obraz mám dokonce i sebou tady v ČR, vyšila jsem jej za 5 dní(ano, nic jsem celé dny nedělala, kdeže jsou ty časy). Ostatní zůstaly u mamky, zarámovala si je. Bratr ale v rámci osvěžení interiéru všechny zvěsil, takže děkuji za skvělý tip, jak je můžu využít.
    Jáík :-) Asi jsme stejný ročník, taky 20 let po maturitě, ale cítím se, jako kdyby to byl 5 let.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matildo, my prostě stejný skvělý ročník :-)

      Z gobelínu by šla určitě i kabelka nebo polštář.

      Delete
  2. Krásné, hlavně ta zima se mi moc líbí. A se sametem skvělá
    kombinace :) Hezký den.

    ReplyDelete
  3. Wau,tak to je nádhera 😊 Recyklace dokonalá! Já mám zarámovaný gobelínový obraz-Karlštejn,od taťky, který už nežije Leží mi ve skříni a nemám to ❤️ ho pověsit na zeď, je to památka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karlštejn od tatínka to je dvojitá srdcovka.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.