13.4.19

Motýlí Fata Morgana


Jako správný plantlover :-) jsem v sobotu vyrazila do botanické zahrady. Je to trochu ostuda, ale byla jsem tam poprvé. Děti se mi podařilo nalákat na motýly. 


Fronta do skleníka Fata Morgana, kde se líhnou motýly, byla dlouhá, ale ubíhala  docela rychle. Dobré je, že na dohled jsou hned dva stánky s občerstvením, takže můžete čekání využít ke svačině či obědu. Kafe jsem si koupila v kavárně ve venkovní expozici.



Venku byla docela kosa, vevnitř zase horko a vlhko. Foťák se zamlžil a fotek moc nemám. Konečně člověku na vlastní kůži dojde, proč rostlinky v bytech potřebují rosit.






Jó i Jáíkovi se tam líbilo, i když já bych pochopitelně ve sklenících i zahradě vydržela třikrát tak dlouho.


Nerez kelímky a brčka na takové akce nesmím nikdy zapomenout.


Dnes se tomu říká "rostlinný swap", ale není to žádný výmysl posledních dvou let. Burza afrických fialek v praxi. Odnesli jsme si jednu růžovou fialku a jednu africkou kopřivu.

Krásnou neděli!

2 comments:

  1. Tak to jsem ráda, že jste vyfotila tu frontu. Chystáme se tam v květnu, tak na to budu připravená. Je uvnitř aspoň trochu prostor se porozhlédnout nebo vás dav tlačí vpřed? Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta fronta by tak na 30-45 minut. Uvnitř bylo místa dost, jen někde trochu těsněji. Dobré je odložit si v šatně batohy i bundy kvůli vedru i mistu. Zážitek to byl silný, pro děti i pro mne.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.