3.3.19

Svetýrky

Poslední dva týdny stály tak nějak za nic. Jarní prázdniny děti promarodily u prarodičů a postupně nakazili tři z čtyř. Já místo 100% odpracovaného týdne a večerního šití, taky lehce marodila a jela za dětmi do Brna. Příště bych to udělala jinak, nemocné děti si odvezla horečka nehorečka do Prahy, marodili bychom doma, po večerech bych mohla šít a taky zajít na oslavu narozenin, na kterou jsem se docela těšila.


Tento týden byl bez kroužků, takže vlastně dost odpočinkový, ale i tak jsem v sobotu byla hrozně unavená. Neděle nebyla o moc lepší. Ale konec stěžování, někdy prostě není hej, ale příští týden bude určitě lepší, rozhodně bude zase o trochu víc světla.


Hotový svetr pro Jáíka, ze zbylých klubíček.  Fotky jsou hrozné. Svetr je ale docela pěkný, jen Jáík ho odmítá obléct. Pleteno podle návodu na svetr Flax, který je zdarma. Vybrala jsem si ho kvůli stejné hustotě vzorku.



Úplně poslední zbytky Big Merina od Dropsu jsem zpracovala do svetříku pro roční holčičku (poputuje do Brna jako dárek pro Jóinu jmenovkyni). Opět pleteno podle Flaxu, tentokrát hodně volně. Místo raglánového přidávání jsem přidávala kruhově. Mám radost,že se mi podařilo zužitkovat skoro všechno Big Merino, co jsme měla. Plete se z něj moc dobře, je heboučké, práce rychle přibývá, ale kupovat už ho nebudu, přijde, že hrozně žmolkuje.

SObota 9.3.:  Přidala jsem ještě jednu fotku včetně klubíček, která mi zbyla po dopletení.





Vzoreček na svetr So faded pro mne. Příze Malabrigo Sock v odstínech Candombe, Aquas a 5 Aniversario (to jsou ta dvě pestrá klubíčka, každé je trochu jiné). Přemýšlím, jestli nenahradit to zelené nějakým jiným. Co myslíte?

11 comments:

  1. Mně se ta kombinace klubíček líbí. Pokud chceš, aby svetr vyzněl jemně, je to dobrá volba. Jestli tedy nevadí, že bude barevně spíš do studena. Z těchto klubek půjde dobře udělat fade. Já miluji teplé barvy, tak bych si ji nevybrala, ale snažím se odprostit od sebe a představit si je na Tobě. Pomohla by fotka u obličeje :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radko, já mám studené barvy moc ráda. Jen si nejsem jistá tím přechodem fialovomodrá-zelená. Asi si koupím nějaké klubíčko fialovo-modro-růžovou a tu krásnou zelenou nechám na něco jiného.

      Delete
  2. Svert pro Jájika je krásný. Také mám v plánu uplést nějaký svert ze zbytkových klubíčke Merina, ale od Vlnapu. Mám v syslírně barvičky do modra, tak uvidím pro koho bude - pro mě, cácorku nebo pro toho našeho zbojníka.
    Tereza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Svetr je ještě hezčí, když si ho ten malej lump obleče :-), což se zatím stalo dvakrát a ne zcela dobrovolně.

      Pletení ze zbytků zdar.

      Delete
  3. Ahoj Evi, už jsem se bála, co s tebou je. Ale kam kouknou, všude únava a bacilouši. Snad bude lépe. Nás prázdniny čekají příští týden, těším se už od vysvědčení. Dnes první kopřivy(mini) do smoothie, jupí.
    Svetřík je moc povedený, proč ho Jajík nechce? Sousedka to se synem taky řeší, náš malý princ si (zatím) nevybírá.
    Klubíčka jsou nádherná, zelenou bych použila, těším se na výsledek.
    Evi, kruhové přidávání mě moc zajímá, máš nějaké stránky odkud jsi čerpala nebo nějak rozpočítávala?
    Líbí se mi, jak jsi zužitkovala zbytečky do krásných proužků, já nyní takto zpracovávám zbytky ponožkovek, ale jak pletu obě najednou na kruhovkách, šíleně se to zamotává do sebe, těším se, až bude hotovo.
    Krásné dny, hodně síly a energie a zdravíčko.
    Bohunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bohunko, ty jsi zlatá. U nás taky maličko raší kopřivy.

      Kruhové přidávání jsem dělala takto. Prostě jsem si z návodu na Flax spočítala počet oček, která by se měla přidat v raglánu, a našla jsem si výšku sedla. Bylo to asi 72 oček na 15 cm sedla. Takže jsem po 3 upletených centimetrech čtyřikrát přidala 18 ok. myslím, že jsem měla přidávat trochu dřív, aby sedlo bylo širší, ale pak u se mi to nechtělo celé párat a měnit.

      Delete
    2. Ahá, Evičko, vidíš, to mě nenapadlo. Raglán zhora pletu docela často, no, spíš už nepletu svetry jinak než tímto způsobem.
      K nám se s větrem vrátila zima, prší, vločky lítají, že není vidět na cestu, docela smutné po tom sluníčku. Ale zas bude líp.
      Krásné dny přeji a kůůůpu zdravíčka.
      Bohunka

      Delete
  4. Takovej krásnej svetřík, navíc od maminky! Já svetry od mamky milovala. Třeba by Jáíka obměkčila nějaká pěkná nášivka. Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná nějaký dinosaurus. To by mohlo zabrat. děkuji za nápad.

      Delete
  5. Milá Evo, taky jsem se bála, co je s vámi a přeji brzský odchod bacilů.
    Svetr se mi moc líbí a ráno jsem řešila se synem podobnou situaci. Sice je starší, než Jájík, ale jdu na něj od lesa. Někdy to taky nevyjde. Ale dnes joo!
    Dceři už neříkám nic a říkám si, mlčeti zlato. Za dnešní ráno se musím pochválit, mlčela jsem.
    Evi, přeji krásné jarní dny. Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenko,
      bacily už jsou pryč, ale zase je tu jarní únava, ale není to tak zlé.
      Já oblékání nechávám zcela na dětech, jen koriguji vhodnost vzhledem k situaci a počasí. Hlavně, že se oblečou samy.
      Jen mne u Jáíka mrzí, že si ten svetr nechce ani obléct. On má rád jednu svoji mikinu a tu nosí pořád, pokud není zrovna v pracím procesu.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.