11.1.19

Project bags



Ze začátku roku jsem se šitím myslela výhradně na sebe a ušila si několik "project bags" alias taštiček na tvoření. Šila jsem výhradně z látek, co jsem měla doma. To je moje předsevzetí na rok 2019 (bylo i na 2015-18 :-).


Pytlík na stahování. Tkanička ze zbytků šňůrky na drhání. Podšívka z mužovy staré košile.





V tomhle pytlíku budu vozit do práce a z práce háčkování - jemný krajkový šál. Snažím se každý svůj pracovní den uháčkovat asoň jednu řadu, ale jde to velmi pomalu. Začala jsem v květnu a nyní končím první klubíčko ze čtyř.




Klasika na zip. Vyztužená jen pevnou látkou, ze které je podšívka.


Větší taška, spíš do auta. Inspirována momentálně velmi populární Town Bag od Fringe Supply co.  Opět jen z materiálu, který jsem měla doma. To černé je vnější kapsa.



Uvnitř je malá kapsička.


Taška je z pevné ale tenčí bavlněné látky. Záměrně bez podšívky, ale se všemi třepícími se okraji pěkně schovanými. Dno je dvojité. Baví mne vymýšlet, jak taštičky ušít a všechna ta jednoduchá matematika kolem.

 
Příští projekt - fialový svetr pro Jó.


Chvilková radost z ustlané postele. Rub piknikové deky.


Obal na stromeček v květináči teď po Vánocích slouží jako koš na rozpletený svetr. Ušito z pratelného papíru.

20 comments:

  1. Evi, vy mě bavíte a vždycky překvapíte.
    Super taštičky.Těším se na budoucí šálu i svetr.
    Pěkný víkend. Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenko, děkuji. Co Vás tak překvapilo?

      Delete
  2. Tedy, Evo, Ty jedeš! Bags jsou super, Town docela určitě obšlehnu :-D Šátek se pěkně klubá, úplně mám chuť se pustit do nějaké další kytkované krajky. Jenže jsem uvázaná u granny deky a ta už je hnedle mamutích rozměrů... Zdraví a momentálně z Kolomažnice mává Petra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šátek roste strašně pomalu. Obdivuju, že je ho někdo schpen uháčkovat v nějaké rozumné době. Ale vzor už umím konečně zpaměti a je vážně krásný. Děkuji za návod.

      Delete
  3. Vau, ta taška Town Bag je krásná, ta barevná kombinace! A pytlíček taky. A závěsy. A židle:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dášo, taška může být tvoje, jentak jako dárek. Má pár drobných vad, které nemají vlivna funkci, byla jen testovací kvůli rozměrům, konstrukci a vhodnosti materiálu. Já sama na šedou moc nejsem.

      Delete
    2. ♥ Evo, a máš tu knížku KOKEDAMA (autorka Parkerová Coraleigh)? Mám ji úplně novou, výroba kokedam mi na rozdíl od tebe nejde, dala bych ti ji za tu krásnou tašku.

      Delete
    3. Kokedamy si kupuju. Takové dokonalosti jako Kenka ze ZnN bych nikdy nedosáhla. Tasku poslu jen tak.Napis mi prosim adresu na email evulekotule @ seznam.cz

      Delete
  4. Evi, opakovaně před Vámi smekám :-) jste neuvěřitelně šikovná a rychlá! Taška, taštička, obal i pytlíček jsou moc povedené. Mějte se moc hezky, ať se daří, P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tři dny a čtyři nosci bez dětí značně zvedly můj výkon. Tento týden jsem se ke stroji ani neposadila a to jsem tu měla tchýni na výpomoc.

      Delete
  5. Krásné látky, krásné taš(tič)ky! Moc se Ti povedly. Town Bag šikovný na větší projekt, asi se nechám inspirovat :-) Zdraví Alča

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na větší menší projekt. Zas tak velká ta taška není. Spíš na svetr z tenčí příze než na nějaký opravdu pořádný.

      Delete
  6. Krásné taštičky, moc dobrý nápad na rozpracovaný projekt taštičku. Také koukám jak Vám pilea vyrostla. Je to pěkný kousek.
    Jiřina B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilea se má k světu, miminek už má pět, těším se na jaro, že je rozsadím.

      Delete
  7. Town bag je krásná, podobnou jsme si nedávno ukládala na pinterestu, že si takovou ušiju na léto (a nebo mamce). Vše je moc krásné. Těším se na šátek a svetr (ráda bych si upletla jednoduchý svetr z vlny, ale mám strach, jestli jsem si nenaložila moc - umím plést jen čtverce a obdélníky). Krásný den.

    ReplyDelete
  8. Evo, ty jsou parádní! A jaký svetr to bude? 🙂

    ReplyDelete
  9. Úplně úžasný je šedivý pytlík s bílým uchem na stahování. Jste moc šikovná, klobouk dolů. zdraví Iwka

    ReplyDelete
  10. Děkuji moc všem za milé komentáře. To jsem vážně nečekala.

    ReplyDelete
  11. Já objednávám pratelný papír od holek z Kar.Ma Sice to neinzerují přímo, ale stačí jim napsat jsou úžasně ochotné Nedělaí klasické tuctovou módu a doplňky, ale prakticé věci s duší. Koukněte se k nim pro inspiraci a nádherné produkty na https://www.washyourkarma.cz/

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.