9.12.18

Deka s ptáčky


Pro miminko kamarádky našich kamarádů. Maminka miminka si vybrala látky z  kolekce Bird Song od Dashwood Studio. Na mě vybrat vybrat vzor a ušít deku. Už delší dobu jsme měla v hlavě tyhle trojúhelníky od Peťuly ušité podle návodu od SeeKatieSew.






Extra radost mám z lemů. Na lemy obvykle používám jednobarevnou látku v konstrastní barvě. U téhle deky ale bylo už tak hodně žluté a proto jsem na lemy zvolila dvě ze šedivých látek použitých na dece. Dvě proto, že ani jedné jsme neměla dost na celý lem.



Ptáčky jsem se pokud možno snažila nechávat celé, ale tenhle jeden tak roztomile vykukuje. Taky se mi zrovna u něj krásně sešly špitaté špičky trojúhelníků. Ne vždy tomu tak bylo. 

Přeji krásný týden! Ať v té šedi prosincových dní, aspoň občas vykoukne sluníčko!

8 comments:

  1. Wow, deka je nádherná. Ty barvy a vzory. A nejednobarevný lem jí moc sluší. Moje oblíbená Suzy ze SizyQuilts říká, že šití má být radši 100% zábava a 90% perfektní než naopak. A ty špičky vidíme jen my. Moc se povedla. Já mam teď v hlavě oblouky, ale ty az na jaře :) Krásný den :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peťulo, jaké obloučky?

      Delete
    2. Od SuzyQuilts střih Modern Fans Quilts Pattern (https://suzyquilts.com/shop/modern-fans-quilts-pattern-download/). Můžu se podělit o návod ;)

      Delete
  2. No ta je úžasná!!! Dvě z těchhle látek mi minulý týden dorazily z Šití nití, a to jsem se musela hodně držet, abych si je neobjednala všechny. Úplně jsi mě naladila na patchwork, moc se Ti to povedlo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. To ty látky. Já je jen sešila dohromady. Ti ptáčci jsou prostě kouzelní :-) a barevná kombinace teď letí.

      Delete
  3. Evi, navždy pro mě budeš deková královna (to slovo deková zní divně, ale nějak jsem nenašla adekvátní synonymum:-)). Ta naše nás těší stále a pořád...♥ P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky. Zrovna dneska jsem ji předávala objednavatelům a líbila se. Ani ty nepřesné špičky nevadily.

      Deky mne baví ze všeho nejvíc.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.