4.5.18

Tak nevím ...


Celý internet tvrdí, že postel se peřinami ve lněném povlečení vypadá krásně i neustlaná. Asi se musí umět ji neustlat, protože když jsem přišla z práce domů, pocit, že máme v ložnici krásně, jsem rozhodně neměla. A ty rozházené svršky jsem před focením raději uklidila a zahladila tak stopy po svém "brounčínkovi", jak říká Jan Kraus ve své show.


Po lněném povlečení toužím již bezmála deset let. Když jsem včera o půlnoci došila poslední polštář a zahnala sebe i muže do té chladivé nádhery, vyslechla jsem od muže toto vyznání: "Víš, co mi to miláčku připomíná?"
Já: ???
"Jak ve filmu hrabě Monte Christo, házejí z lodi do moře tu mrtvolu zašitou v pytli."
A mne to rozesmálo. Asi jsme si souzeni. Prostě máj lásky čas.



9 comments:

  1. U mě působí neustlaně i ustlaná postel s normálním povlečení. Nemám na to talent. A jaké to teda je spát ve lněném povlečení? Hláška Vašeho muže nemá chybu :-). Hana M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poslední noci jsem usínala rychlostí blesku. A spalo se mi dobře. Ale kvalita mého spánku je nepřímo úměrná počtu dětí, které se nám nastěhují do postele. Při počtu tří, nepomůže ani povlečení z hedvábí, natož ze lnu. Osobně si myslím, že je to jen takový trend, ale já po něm toužím už 10 let, tak jsem si ho ušila.

      Delete
  2. Je to fajn, kúpila som ho raz v Ikea, dokonca v zlacnení, ale väčšina oblečenia s ľanom ako tričká, nohavice, mi nie je príjemné, akosi nie je vzdušné...
    Alena

    ReplyDelete
  3. :)))) Evo, myslím, že to máš dobrý:). Umíš neustlat, ale kolem máš moc uklizeno;). A dík, nasmála jsem se!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Když to se nedá zveřejňovat, kolik tam bylo poházených kousků oblečení. Jsem ráda, že muž vypraví děti do institucí a pustí přitom myčku, sotva můžu chtít, aby ustal tak, aby to vypadalo neustlaně. To by se mi na to mohl ...

      Delete
  4. Máte doma vtipálka....povlečení je moc hezké a doma to máte taky moc hezké.
    Líbí se mi vaše větev.
    Krásné dny.
    Lenka B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenko, děkuji. Zveřejňuji jen ty části, na které se dá koukat.

      Delete
  5. Naše postel vypadá ve lněném povlečení podobně :D Barvu máme jinou, takže žádná filmová scéna se u nás nekoná. Ale spí se v něm fakt božsky, už nechci jiné (co já s těma bavlněnýma budu dělat netuším ;)))

    ReplyDelete
  6. Evi, tak to mám na len doma podobne ohlasy 😀 nechala jsem klukům ušít lnene kalhoty a vesty a když si je naposledy K. Bral na divadelni predstaveni, dozvěděla jsem se, že spoluzakum (prý ne ve zlem) ten oblek taky připada jako pytel na brambory 😋 je vidět, že nesleduji trendy!

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.