2.5.18

Obyčejný prodloužený víkend

Někdy je tak fajn být celý víkend doma.



Muž se na tu "přerostlou" trávu na společné zahradě nemohl koukat a tak s Jáíkem vytáhli sekačku, opravili ji a pak posekali celou zahradu.


Já jsem zatím připravila oběd a rovnou i salát na večeři se sousedy. I ten umeocet se na mě smál, jak krásně nám bylo.


Krátký výlet do Mníšku pro barvy na skříň. Vůbec jsem si nemohla vybrat. Tolik nádherných odstínů. 




Doma hned po příchodu došlo na testování barev. 


 
Nejlepší motivace k úklidu je návštěva, před kterou chceme ukázat, jaké to taky máme krásné. To se pak zapojí i jedinci, kteří se jinak příliš nazapojují (děti nemyslím).


V neděli dopoledne došlo i na třídění krámů. Dvě banánovky zamíří na charitu. Přiznávám, že mi to rve srdce, když se jedná o vlastnoručně tvořené věci po dětech.



zdroj: Národní divadlo

Odpoledne jsme šly my holky do Národního divadla na balet La Fille mal gardéé (Marná opatrnost). Skvělé představení, které mohu vřele doporučit. Velmi jednoduchý děj, který děti snadno pochopí, krásná hudba, kresebné kulisy, geniální choreografie. Koukněte na upoutávku na youtube. Je to tak zamilované a vtipné. Prostě nás to všechny tři úplně dostalo.

V pondělí jsem vzala děti do ZOO a v úterý jsme vyrazili aspoň na chvíli na místní akci.



Autíčka na pouti. Ta radost u všech členů rodiny byla přímo hmatatelná. Možná to bylo i těmi vypitými pivy, ale myslím, že ani ne.

Víc takový víkendů!

5 comments:

  1. Musel to být hezký víkend, taky jsme měli podobný. Taky nerada dávám pryč věci, co jsem dětem udělala a proto je raději daruji někomu, koho znám a mám šanci je ještě někdy vidět v akci. Děti vám pořádně vyrostli, mám projetý blog od začátku a je hezké vidět, jak vyrůstají od mimina.

    ReplyDelete
  2. Na víkend, kdy budeme doma a ve třech se opravdu těším. Být pryč z města je sice prima, ale nic se nemá přehánět :-). Ten váš víkend z fotek vypadá opravdu pohodový a zároveň jste toho stihli hodně. Zatím jsem věci, které jsem ušila pro malou nebo neteř pryč nedávala a vlastně nevím, jestli budu schopna je dát pryč ve smyslu na charitu. Spíš je pošlu dál po známých, ale nebude to lehké. Jste dobrá, že jste to dala! P.

    ReplyDelete
  3. Pokud to jde, tak dám věci někomu, koho znám. A hlavně co nejdřív, moc to neodkládat, pak je to čím dál těžší. Nejhůř se mně loučilo s čepičkami, vybavovaly se mně ty malé voňavé hlavičky. Naopak s hračkami nemám žádný problém. Hana M.

    ReplyDelete
  4. Já mám kliku, že mám dvě malé neteře a brzy se narodí další synoveček. Věci kolují po rodině a já si je ještě užiju aspoň takhle z dálky. Ale i tu charitu se už učím.

    ReplyDelete
  5. Ty barvy :). Ta duck egg je taková mint dozelena? Děkuji :) Martina

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.