20.5.18

Nejkrásnější zahradnictví


Další objev tohoto roku. Zahradnictví Krulichovi. Neuvěřitelně zarostlé a bující. Přála bych si umět lépe fotit, abych tu atmosféru zachytila. Tohle není žádné sterilní Obi, Bauhaus ani Chládek. Tady to roste, tleje a bují. A to všechno v mnoho vrstvách na poměrně malé ploše. Jestli půjdete procházku po Střešovicích nebo Břevnově, určitě nevynechejte tohle kouzelné místo, v sobotu mají otevřeno až do čtyř.






Poslední dobou tolik populární eukalyptus.









Hosty, hosty, hosty.  Lásky moje. Copak asi dělají ty moje brněnské? Nikdy bych neřekla, že mi pohled na některé rostliny vžene slzy do očí. Ale zrovna hosty a pnoucí hortenzie tohle umí. Chybí mi zahrádka naše. I ten antoníček.




Wasabi. Netušila jsem, že se dá u nás pěstovat a ještě je tak krásný.



Skleníky z dvacátých let.




Nakoupili jsme muškáty a bylinky do truhlíků. Sukulenty a skalničky do velkého květináče na zahradu.

5 comments:

  1. To je krásné zahradictví! A atmosféru se Ti podařilo zachytit nádherně, nejradši bych si tam udělala výlet hned teď...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kláro, děkuji. Zrovna na Tebe jsem myslela, že by se vám tam s holkama líbilo. Je to tam maličké, ale o to krásnější.

      Delete
  2. Od Krulichů mám tři úžasné pivoňky, které kvetly hned prvním rokem po vysazení a skvěle se jim daří i nadále. Přišly mi poštou, naprosto v pořádku a životaschopné :-)

    ReplyDelete
  3. Vloni na jaře to byl jeden z cílů naší cesty do Prahy. Je to tam krásné a mají snad všechno. Tenkrát jsem marně sháněla zápleváky, Krulichovi měli hned několik odrůd. Už se těším až mi zase pokvetou. Stesk po zahrádce chápu, naštěstí existují pokojovky a truhlíky...

    ReplyDelete
  4. Máme od nich pivoňky .A naprosto neuvěřitelné sladké maliny .. chodíme denně kolem .. je to lákadlo 😉

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.