6.3.18

S dětmi na plachetnici III - kapitán a posádka

Po delší odmlce se vracím ke svým článkům o plachtění s dětmi. Články se mi nepíší úplně samy, tak  mi vždy chvíli trvá, než se k nim odhodlám. Zrovna ten dnešní už dlouho odkládám a tak raději napíši aspoň něco málo než nic.


Dnes jsem chtěla psát o tom, jak důležité je vybrat si správného kapitána a posádku. Já jsem si kapitána vybrala i do života, takže na dovolenou si vybíráme pouze posádku. Pokud ve svém okolí nikoho s kapitánským lístkem nemáte, mohu vám doporučit služby české firmy Zindulka, která se pronájmům jachet věnuje již přes dvacet let. Nabízejí dokonce i speciální program pro rodiny s dětmi.


Vybíráme z nejbližším přátel, se kterými jsme už něco zažili. Tím nemyslím nějaké večírky, spíš delší pobyty někde na chatě, pod stanem, kde se už ukázalo, že zvládneme v relativní pohodě vyřešit i nějaké krizové situace. Dobré také je, když mají podobně staré děti.


Já sama osobně nejsem extra dobrý plavec, neumím se potápět a také technicky nejsem moc schopná, proto je pro mne důležité, aby byl na lodi kromě mého muže, ještě někdo, kdo tohle umí. Kdo si uváže lano kolem pasu a doplave s ním na břeh, kde ho bezpečně uváže. Někdo o kom předpokládám, že skočí do vody, když to bude potřeba. Někdo, kdo bude umět nastartovat a řídit nafukovací člun. Někdo, kdo se nechá velmi brzy ráno vzbudit, a pomáhá s odjezdem z kotevního místa, protože začalo foukat z druhé strany a kotvení už není bezpečné.


A když někdo kromě toho všeho umí ještě skvěle vařit a výborně fotit, tak je to příjemný bonus. Tím bych vás chtěla poprosit o hlasování pro fotku od mého drahého švagra, skvělého kapitána @KubaLibre alias #SkipperKuba , který by chtěl vyhrát s touhle nádhernou noční fotografií v soutěži Lodních novin. Hlasovat je potřeba do  čtvrtka 8.3. do 17:17 hodin. On nás za to bude bavit (a někdy i trochu prudit) hromadou krásných fotek s vtipnými komentáři. Hlasovat můžete zde.

Děkuji.

4 comments:

  1. Evi,
    i já obdivuji muže, tedy i toho tvého, který tohle všechno umí !
    A fotka je povedená, ale bohužel nemám facebook, tak hlasovat nemohu :-(
    Dala jsem tedy jen sdílet přes google +.

    ReplyDelete
  2. Móc hezká.. Odhlasováno. A všechno to zní moc krásně a romanticky, i když úplně chápu, že ne vždycky je :)

    ReplyDelete
  3. Fotka je krásná, bohužel hlasovat nemůžu, nejsem na f.
    Hana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani, já taky nehlasovala FB nemám, ale švagr mne poprosil o "promování" fotky, tak aspoň takto.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.