18.2.18

Paneland


Díky paní/slečně Hele a jejímu upozornění, že v Brně na výstavě Paneland mají "moje vázy", jsme strávily s dětmi příjemnou hodinku. 


Šikmý panelák v Brně. V podobném jsem vyrostla.



Husákovo 3+1 aneb panelový byt zařízený v soudobém stylu. Jáík a Jó jím dost proletěly, ale Jů šokoval. Pro naši generaci to byl návrat do dětsví, někdy dost děsivý. I můj muž narozený v dvougenerační vile, některých kouskům neunikl. Třeba tu oranžovou kuchyni má jeho maminka dodnes. Jen nábytek universal vystřídal ivar od IKEA. 


Naše koupelna byla dost podobná, jen umakart imitoval dřevěný obklad.


Některé trendy se právě vracejí ...


Bakelitové kliky. Taky jsme je měli.




Váza, vázy, vázy. Vyfotit bezdětnou fotku není jen tak. 



Herna na závěr. Výstavu stála za to, zaujala i děti a to se těm mým až tak často nestává.

11 comments:

  1. Taky se chystáme! Jen jsem si nebyla jistá, jak moc je baby friendly. Ale herna na závěr, to zní dost dobře.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nevím, jak moc je to baby friendly, ale child-friendly to je. Nechala jsem chvíli děti samotné v herně a šla se sama podívat na vázy. Je tam i dost různých televizí, v bytě se dá na všechno šahat. Až na ty vázy se snad ani nic nedá snadno rozbít.

      Delete
  2. To je boží! Sice jsem dítě z baráku, ale tohle bych si užila. Třeba bakelitové kličky na oknech mají rodiče ještě dnes :-) A tenhle fotbálek hrajeme u nich s dětmi na každé návštěvě :-) u hokeje už bohužel nevydrželi hráči

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, a co paneláci http://www.panelaci.cz/stranka/expozice-foto tady v Praze? Vypadá to trochu luxusněji než vy Brně, tak nevím, jak to bude vhodné pro děti.

      Delete
    2. Viděla jsem nějakou krátkou reportáž v ČT, ráda bych se tam šla podívat, ale raději bez dětí. Moc baby friendly mi to nepřišlo

      Delete
  3. Já bydlela ve velkém domě, kde jsme měli průchozí dětský pokoj, ale byla v něm zima, tak jsme tam vlastně jenom spali. A právě jsem hrozně záviděla kamarádce panelák s útulným pokojíčkem, navíc s patrovou postelí. Hana

    ReplyDelete
  4. My se chystáme na tu pražskou. Hezký den :)

    ReplyDelete
  5. Jo tcháni mají i tu ložnici, i tu oranž kuchyni....začátek 70.let jo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. naši tcháni už mají už všechno nové nebo ručně vyrobené staré, jen tu kuchyň. Ale ona skvěle slouží a vlastně jí nic není, takže proč ji měnit, když se člověku líbí.

      Delete
  6. Uff to bola rychlovka :-), Som rada ze ste si to uzili. Hela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono to bylo teď a nebo nikdy. Do BRna se už do konce výstavy nedostaneme. Ještě jednou díky za tip. Vidět ty vázy stálo za to.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.