8.11.17

Ruce, nohy a pár ksichtíků ze srpnové chalupy aneb MATKY Z DĚTMI 2017


Měla  bych vytvářet fotoknihu za minulý rok, ale nechce se mi, raději sem naházím pár fotek z letošních tři týdnů na chalupě. Tří týdnů v kuse. Jen s občasnými výjezdy do nejbliššího města na nákup či pro další návštěvu. S jedním výletem na jednu turistických atrakcí Beskyd, který mou potřebu města a lidského davu nasytil na další dva týdny.


Letos na chalupě vystřídalo postupně a částečně i zároveň šest žen a patnáct dětí (mne a mé děti nepočítaje). Ze začátku jsme tam byly ve dvou ženách a sedmi dětech, pak naštěstí přijela má sestra a trochu ten poměr zjemnila. Přece jenom jsme už tím houfem začínaly děsit kolemjdoucí turisty :-) 


Bylo nám tam celou dobu krásně. I přes drobné (nerostly houby) či větší nepříjemnosti (voda ve studánce u chalupy byla znehodnocena sebevražedným myším komandem (řečeno slovy mého muže) a musela jsem co dva dny jezdit k prameni v údolí nabrat všechnu potřebnou vodu do kanystrů).











Na neostré fotky jsem já specialista.








Vůbec nechápu, kde se na hřebenech hor bere jemný písek. 







 Při stříhání nehýtků.

 Po stříhání.
 

 Dnes jen ruce, nohy a pár dlouhovlasých Jáíků. Pro rozjasnění listopadových dní bez sluníčka.

5 comments:

  1. Můžu prosím vědět co je to za hra ty klaciky a kostka?

    ReplyDelete
  2. Díky za fotky, zlepšily náladu a přinesly hezké vzpomínky.
    Ta hra se jmenuje Tumble (nebo tak nějak), podle toho, co padne na kostce, musíte vyndat hranolek a položit na vrchol věže, komu to spadne, prohrál:)
    Mag.

    ReplyDelete
  3. Barboro, dohledala jsem to a mají ji třeba tady https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/jenga-velka-prirodni . Nám ji dovezl švagr kdysi strašně dávno z Dánska.

    ReplyDelete
  4. Děkuji asi nám donese ježíšek dík za inspiraci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rádo se stalo. Z fotek je vidět,že je to taková multifunkční hračka :-), což je fajn.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.