10.11.17

Letos už opravdu poslední pyramidka


Látka od české výtvarné umělkyně Jany Nachlingerové alias Jou Jou produkovaná Rosou Mitnik. Látka je nádherná, něžná a jemná a přesto krásně a trochu nezvykle barevná. Těšila jsem se na ni jako děti na Vánoce a hned jak byla v prodeji jsem jí objednala větší množství. Na šest nosítek mi sice stačilo třicet centimetrů, ale ráda bych ušila i něco dalšího (ale to až v novém roce).


Tady jsou zatím první tři hotová nosítka. Využila jsem jen zbytky látek, které jsem zrovna měla doma.
 






Ten nádherný žlutý popelín na popruzích je velmi speciální. Kupovala jsem ho na zavinovačku pro Hugouška alias Jů. Je z méno milovaného obchůdku Originál móda v Jugmanově ulici (kousek od Hračkovtéky a Zahrady na niti), kam jsem v době před dětmi chodila často nakukovat. Je to spíš popelín než kanafas od ateliéru Terej. zavinovačka i hrací deka, které si užili všechny naše děti už jsou pryč a tímhle nosítkem zmizí i jeho poslední zbytky. Až mne to trochu mrzí. Ale je třeba si přiznat, že jedna etapa mého života pomalu končí a začíná jiná. Míň času s dětmi, víc času v práci a u stroje a snad i časem na cestách, to nám s mužem hodně chybí.

Přeji všem krásný víkend!

4 comments:

  1. tři hotové nosítka - HOTOVÁ nosítka (rod střední)

    ReplyDelete
  2. Evi, nosítka jsou bezvadná, moc se mně látka od Jou Jou líbí. U Rosy jsem ji už omrkávala. Odolala jsem jen proto, že nevím, co bych z ní teď ušila. Zdá se mně nejlepší na povlečení do dětské postýlky. Na nosítkách je látka kouzelná. Líbí se mně v kombinaci kostiček, puntíků i žlutého popelínu. Moc zdravím a děkuju za milá slova:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veru, máš pravdu na povlečení je opravdu ideální. Taky s emi na něj líbí nejvíc.

      Delete

Děkuji za Vaše slova.