12.10.17

Pentabackpack z upcyklované džínoviny


Mám tu pro vás jednu novinku. Batůžek, který lze rychlým přepnutím popruhů nosit jako tašku. Zatímco pentabag je spíš taška, pentabackpack je víc batůžek. Městské batohy jsou poslední dobou velmi IN. Nosí se jak klasické se stahováním a klopou, tak rolovací a různé další. I když se mi oba typy moc líbí, chtěla jsem něco maličko jiného a hlavně takového, aby věci v batohu byly snadno přístupné. Jsem máma tří dětí, které chtějí každou chvilku něco - pít, hrát si s červeným autíčkem nebo mají chuť na svačinu. Představa, že při každé s těchto akci rozepínám klopu a roztahuji stahování nebo lovím v hloubce rolovacího batohu, je pro mě dost děsivá. A tak jsem vyvinula  batoh, který se zapíná na zip, a dá se z něj snadno udělat taška přes rameno. Něco co ocení nosící maminky.

Tento batůžek je první, který jsem ušila po ušití dvou prototypů, z nichž jeden byl moc malý a druhý zase velký. Tento je tak akorát. Vyzkoušela jsem si na něm šití z upcyklované/recyklované džínoviny. Stará rifle jsem rozstříhala a zase sešila. Podšívka je z tchánovy nenošené košile. Celý batoh je vyztužený pevnou bavlněnou látkou, která mi tu zbyla po nějakém šití. Upcyklování je poslední dobou v módě a mohlo by se zdát, že tím člověk ušetří. Ve skutečnosti tím nejspíš ušetří peníze za novou látku (v dobročiném obchodě u nás mají džíny za 40 Kč), ale stráví spousta času stříháním, páráním a následným sešíváním. A jak všichni víme, čas jsou peníze. Na druhou stranu rozstříháním nepadnoucích riflí dáme látce novou šanci dobře posloužit a ušetříme spoustu vody, pesticidů a jiných chemikálií, které se spotřebují při pěstování bavlny a jejím spracování na látku. A co víc je to zábava a každý kus je opravdový originál.



Uvnitř je podšívka se starší košile.


Tašku lze nosit ji jako překlopku. Záleží na tom, kolik v ní nesete nákladu.


Už mám nastříháno na batůžky z normální pevné látky. Ty budou mít ještě kapsu na zip a možná nějaké další snadno přístupné kapsy na drobnosti a láhev s pitím. Už se těším až se do nich pustím, přednost ale nejspíš dostanou nosítka na panenky. Banánovka s nimi se s blížícími se Vánocemi začíná vyprazdňovat a nutné doplnit skladové zásoby.

11 comments:

  1. Evi, je super! Vypadá skvěle a ta multifunkčnost.. Paráda..

    ReplyDelete
  2. teda ta je úúúžasná, hm, něco takového by se mi asi hodilo :-D Jste moc šikovná.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Evo, je suprová! Upcyklování určitě nešetří čas, ani ty peníze někdy úplně ne, to musí člověk brát z vnitřního přesvědčení, že využije něco, co by skončilo třeba ve spalovně. Myslím, že to je hodně dobrá myšlenka. Upcykluju všechno co máme doma, pořád dokola, některý věci u nás měli už 100 funkcí a různých podob. Nebo si sem tam dojdu pro nějaký kousky do sekáče, když potřebuji něco konkrétního a nechci kupovat celou šíři látky, ale sama se novým látkám tedy nebráním, protože to se nedá neodolat :-) Taška je mi móóóc sympatická!

    ReplyDelete
  5. Tak ten se teda povedl. A to jsem si chtěla koupit batoh od Lochty, no teď váhám...

    ReplyDelete
  6. Ty jo! Je skvělej, povedl se, moc!

    ReplyDelete
  7. Úžasný batoh/taška! Bude k zakoupeni na fleru? ��

    ReplyDelete
  8. To je bomba, super nápad s recyklací jeanoviny!! <3

    ReplyDelete
  9. Děkuji za milé reakce. Batoh na prodej nebude, ale doufám, že do Vánoc ještě nějaký stihnu.

    ReplyDelete
  10. Tak to je naprostá pecka. Jste moc šikovná :-) . Já mám sice "jen" dvě děti, ale taky s sebou pořád nosím spoustu věcí, tak jsem se rozhodla, že by si ten starší už mohl nějaké věci nosit sám :-) . Už jsem koukala, jak vybrat dětský batoh na https://www.tamaiti.cz/blog/barevne-batohy-od-frugi-potesi-kazdou-ratolest/ , tak mu musím nějaký objednat, ať ho má na jaro, až začneme chodit na výlety.

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.