1.10.17

Baboletní víkend v Českém Švýcarsku


V létě jsme na jeden zátah koupili stan, tři dětské spacáky a pět samonafukovacích karimatek. Kromě jednoho krátkého vyzkoušení stanu na chalupě, jsme si na něj nenašli čas. Teď na podzim konečně došlo na první pořádné testování - tři noci v kempu v Českém Švýcarsku.


Jeden den jsme vyrazili do na lodičky do Edmondovy soutěsky a na Pravčickou bránu.

 



Další den jsme zvládli malý okruh kolem po skalách kolem Jetřichovic.  Holky šlapaly téměř bez fňukání, Jáík se také snažil. Počasí nám přálo, nádherné výhledy byly odměnou za náročná stoupání do kopců a skal. Sama se výšek nebojím, ale ve spojení s našimi dětmi z nich mám hrůzu. 

Mariina vyhlídka. 




Rudolfův kámen. Ten jsme raději vynechali.







Bylo to naše první kempování se všemi dětmi a všechny ho zvládly na jedničku s hvězdičkou. Úplně jsem zapomněla, jak moc ráda spím ve stanu. Nejsme s mužem žádní trempové ani velcí cestovatelé, ale v našem malém stanu, který jsme si koupili po roce známosti, jsme se něco naspali a zažili mnohá dobrodružství, která nás doteď spojují  a na která rádi vzpomínáme. Věřím, že koupí stanu pro pět začíná nové éra našeho cestování a že na nás čeká spousta zajímavých míst a zážitků. Až mě mrzí, že zítra stan už jen vysušíme a necháme do jara odpočívat. Už mám ale napsaný seznam věcí, které musíme sebou vozit, aby se nám dobře kempovalo, jen ho nesmím přes dlouhou zimu ztratit. Rozhodně příště nesmím zapomenout náhradní baterii k foťáku.

8 comments:

  1. Zajímal by mě tip na stan pro 5 - taky po nějakém pokukujeme. Díky :-)
    I.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ivi, my jsme kupovali turistický stan pro 4-5 osob. Potřebovali jsme navíc nějaký pro osoby vysoké. Koupili jsme Tornádo 4 od české firmy Pinguin. K tomu od stejné firmy i karimatky a dětské spacáky. te dna podzim jsme byli spokojení se stanem, vlezeme se tam v pěti krásně. Bylo bezproblémové počaí, tak nevím, jak to bude fungovat ve větru a dešti, ale stan vypadá opravdu promyšleně.

      Delete
  2. Nebyla dětem v noci zima? taky máme stan, ale zatím jezdí kempovat jenom muž se synema a pouze v letních měsících. taky by mě zajímal ten seznam, co vám při kempování chybělo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zima byla jen mě první noc a to nejspíš z nervů. Dětem bylo teploučko, spaly v mikinách, jen Jů v triku s krátkým rukávem. Nic zásadního nám nechybělo, ale nebrala jsem moc věci na vaření a třeba takhle v pěti nám rozhodně nebude stačit malý vařič. Budeme potřebovat ten s velkou plynovou bombou a dvěma hořáky. Také se osvědčila křesílka a stoleček. Naštěstí si můžeme všechno půjčit od manžolových rodičů, sice retro, ale funkční.

      Delete
  3. Máte můj obdiv. Taky jsme plánovali táboření, ale na poslední chvíli jsme vyměkli a jeli do penzionu. Takže naše první táboření v 5 bude až na jaře

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jitu, když my už máme "velké" děti. S tříletým Jáíkem jako nejmladším už je to pohoda.

      Delete
  4. Ta čůrací fotka je boží, mimo jiné :D Hezký skoro advent Radana

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.