16.9.17

Trencle pro Jáíka

Už bylo na čase, aby Jáík dostal nějaké trenýrky. Nechtělo se mi utrácet za nové a rozhodla jsem se, že mu je ušiju. Sice mi to s overlockem zatím moc nejde a úplně nejvíc se bojím šití dvoujehlou a krabacení spodního kraje triček, ale trenýrky nejsou vidět, tak jsem sebrala odvahu a pustila se do šití.


Ačkoliv z úpletů téměř nešiju, našla jsem doma nemalou hromádku tenkých úpletů v klukovských barvách. Nějaké zbytky po šití legínek pro holky, moje vytahané tričko, kousek po zkracování minišatů ;-) a tu parádní látku s auty si Jáík vyřval u Mráze. K tomu jsem přidala širokou gumu koupenou do zásoby a nádhernou tkanou stuhu se stavebními stroji. A hlavně střih - ten je volně dostupný na internetu i s českým fotonávodem - Boxerky od Budilky.



Nechala jsem holky, aby si zahrály na módní návrhářky, a každá mohla navrhnout z dostupných látek jednu kombinaci, kterou jsem pak nastříhala a sešila. Holky se pohádaly o maličký zbytek bílé, vyhrála Jó. Podle toho poznáte její návrh. Jůin je ten nejelegantnější. V osmi letech bych na takovu kombinaci nepřišla a možná ani teď. Já jsem kombinovala tak, abych využila co největší množství látek a měla co nejméně zbytků.



Krabatí se. Spodní lem jsem šila cik-cakem.







Ty nejzbytkovější. Zadní strana je středně modrá :-)


Maličká hromádka, co zbyla. Tu si nechám na záplaty nebo aplikace.

5 comments:

  1. Evi,super trenýrky:-)Šímovi by se líbila ta druhá fotka s auty,ale u mě vede kombinace Jú.Je vidět,že už nyní má dobrý vkus!Tak kdyby byly a prodej? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ili, díky. Jáík v těch s auty zrovna spí. Jů má na módu talent, holčička moje. Trenky na prodej nejsou.

      Delete
  2. Jsou skvělé, taky jsem synovi šila trencle podle Budilky, nosí je doteď. A manžel škemrá o boxerky pro sebe, a prý mu nebudou vadit ani dětské motivy na látkách :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-))) Já svému muži šila boxerky z pevných látek podle střihu z jeho starých kupovaných. Nosí je rád.

      Delete
  3. Jsou parádní, raději jsem je prohlížela, když nebyl syn přítomen, určitě by STRAŠNĚ POTŘEBOVAL taky takové. :-) Petra, Brno

    ReplyDelete

Děkuji za Vaše slova.